(Δυσάρεστη) «έκπληξη» στη βασιλική οικογένεια για το βιβλίο που ανακοίνωσε ο Χάρι

(Δυσάρεστη) «έκπληξη» στη βασιλική οικογένεια για το βιβλίο που ανακοίνωσε ο Χάρι

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

To βιβλίο απομνημονευμάτων του που ο Δούκας του Σάσεξ αποκάλυψε ότι θα εκδώσει προς τα τέλη του 2022 φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις στη βασιλική οικογένεια. 

Σε γραπτή δήλωσή του από τις ΗΠΑ ο πρίγκιπας Χάρι ανέφερε ότι γράφει «όχι ως ο πρίγκιπας» που γεννήθηκε, «αλλά ως ο άντρας» που έχει γίνει, και όιτι θα είναι μία «ακριβής και πλήρως αληθής» καταγραφή των εμπειριών του.

Υπόσχεται ότι στο βιβλίο του θα αναφέρεται «στα καλά και στα κακά, στα λάθη, στα μαθήματα που διδάχθηκα», ώστε να δείξει πως «ανεξαρτήτως του από πού προερχόμαστε, έχουμε περισσότερα κοινά από όσο νομίζουμε».

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο που έχει αναλάβει το βιβλίο, θα είναι μία «οικεία και ειλικρινής» καταγραφή των εμπειριών από τα παιδικά του χρόνια, τη στρατιωτική του θητεία στο Αφγανιστάν και τη ζωή του ως σύζυγος και πατέρας.

Αν και το BBC ανέφερε πως σύμφωνα με πηγές του ο πρίγκιπας Χάρι είχε μιλήσει στην οικογένειά του για το βιβλίο, οι πηγές της Daily Mail μεταφέρουν την «έκπληξη» της βασίλισσας, του πρίγκιπα Καρόλου και του πρίγκιπα Γουίλιαμ για την ανακοίνωση.

Οι σχέσεις του Χάρι με το Παλάτι έχουν παγώσει μετά από την αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, όπου κατηγόρησαν μεταξύ άλλων τον βασιλικό οίκο για ρατσισμό.