Δύο μυστικούς πράκτορες που φέρεται να ομολόγησαν ότι εργάζονται για λογαριασμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνέλαβε η Τουρκία, όπως μεταδίδουν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και το πρακτορείο Reuters.

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ζήτησε την κράτηση των δύο ανδρών με τις κατηγορίες της στρατιωτικής, πολιτικής και διεθνούς κατασκοπίας.

Ένας από τους δύο συλληφθέντες έφτασε στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2018, λίγες ημέρες μετά την δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, γεγονός που έχει οδηγήσει τις Αρχές να εξετάζουν τυχόν σύνδεσμο ανάμεσα στα δύο γεγονότα.

Πηγή του Reuters ανέφερε πως ο δεύτερος πράκτορας μετέβη στην Τουρκία ώστε να βοηθήσει τον συνάδελφό του, χωρίς να είναι σαφές ποια ήταν η αποστολή των δύο ανδρών.

«Είναι πιθανό να έγινε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών για Άραβες, περιλαμβανομένων πολιτικών αντιφρονούντων, που ζουν στην Τουρκία», είπε η ίδια πηγή.

Ο Κασόγκι, επικριτής του διαδόχου στον σαουδαραβικό θρόνο, δολοφονήθηκε από πολυμελή ομάδα που προερχόταν από το Ριάντ, αν και το βασίλειο έχει αρνηθεί κατηγορηματικά κάθε προσωπική εμπλοκή του πρίγκιπα στην υπόθεση.

Το πτώμα του δημοσιογράφου δεν έχει βρεθεί.

Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία είναι ανταγωνιστές στην άσκηση επιρροής στην Μέση Ανατολή.

Πηγή: skai.gr