Δυο μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στο νότιο Λίβανο

Επτά λιβανέζοι άμαχοι και 8 ένοπλοι σιίτες, μεταξύ των οποίων δύο μέλη της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκαν σήμερα στο νότιο Λίβανο, ανεβάζοντας σε 389 τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στις 12 Ιουλίου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και σιιτικές οργανώσεις.
Επτά μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό του σπιτιού τους στη Ναμπατίγε, στο νότιο Λίβανο, νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία.
Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να καταβάλλουν προσπάθειες για την απομάκρυνση των πτωμάτων, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιών, από τα ερείπια του σπιτιού, το οποίο καταστράφηκε από τον βομβαρδισμό, διευκρίνισε η αστυνομία.
Αργότερα σήμερα 8 ένοπλοι σιίτες σκοτώθηκαν σε μάχες στο νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ και το κίνημα Αμαλ, χωρίς να διευκρινίσουν τον ακριβή χρόνο ή την τοποθεσία στην οποία έχασαν τη ζωή τους.
Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 20 αντάρτες της Χεζμπολάχ το τελευταίο 24ωρο σε μάχη για τον έλεγχο προπυργίου στο νότιο Λίβανο, δήλωσε ωστόσο ισραηλινός στρατιωτικός διοικητής.
"Το τελευταίο 24ωρο σκοτώσαμε περίπου 20 με 30 τρομοκράτες», δήλωσε ο ταξίαρχος Ιντο Νεχούσταν απαντώντας σε ερώτηση για τις μάχες που διεξάγονται γύρω από το χωριό Μπιντ Τζουμπάιλ. Δύο ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες που σημειώθηκαν εκεί κοντά τη Δευτέρα.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr