Δύο άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται μετά την πυρκαγιά στο Κολοράντο

Δύο άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται, μετά την τεράστια πυρκαγιά που σάρωσε δύο πόλεις στην κομητεία Μπόλντερ, στο Κολοράντο, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να καταστραφούν σχεδόν 1000 σπίτια, έγινε την Κυριακή γνωστό από τις αρχές.

Ένας από τους τρεις ανθρώπους, που θεωρούνταν αγνοούμενοι το Σάββατο, εντοπίστηκε, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπόλντερ Τζο Πέλι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Πρώτη και σημαντικότερη μέριμνά μας οι ζωές, εντοπίσαμε τον ένα και τώρα έχουμε δύο (αγνοούμενους)», είπε.

Οι αρχές είχαν αρχικά πει ότι δεν υπήρχαν αναφορές για θύματα μετά τη σπάνια αστική πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη στο βόρεια περίχωρα της μητροπολιτικής περιοχής του Ντένβερ.

Οι ριπές ανέμου την Πέμπτη ξεπερνούσαν τα 160 χλμ/ώρα και ώθησαν τις φλόγες ανατολικά, στις πόλεις Σουπίριορ και Λούισβιλ, προκαλώντας την εκκένωσή τους.

Σε περίπου δύο ώρες, η φωτιά είχε «καταπιεί» πάνω από 24.000 στρέμματα, σύμφωνα με αξιωματούχους, με τις φλόγες να εξαπλώνονται σε μια έκταση ίση με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ο Πέλι σημείωσε πως οι δύο αγνοούμενοι, τους οποίους δεν κατονόμασε, ζούσαν σε κατοικίες που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη φωτιά.

Την Κυριακή, οι βοηθοί του σερίφη με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι προσπαθώντας να εντοπίσουν τυχόν θύματα, περιέγραψε ο Πέλι.

Πηγή: skai.gr