Δραματική η κατάσταση στη Σομαλία

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών, από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ των συμμαχικών σομαλο- αιθιοπικών στρατευμάτων και ανταρτών, στη πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Τη Κυριακή, 41 άμαχοι και 6 αντάρτες έχασαν τη ζωή τους ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 230, σε διάστημα μόλις πέντε ημερών.

Ο αριθμός αυτός, στον οποίο δεν περιλαμβάνονται οι Σομαλοί και οι Αιθίοπες στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στις σφοδρές μάχες, ανακοινώθηκε από την οργάνωση Ειρήνη και Ανθρώπινα Δικαιώματα Έλμαν, η οποία έκανε την καταμέτρηση στηριζόμενη σε στοιχεία νοσοκομείων, οικογενειών των θυμάτων και μετρώντας τα πτώματα στους δρόμους.

Το κύριο νοσοκομείο Μαντίνα του Μογκαντίσου είχε τέτοια πληρότητα, που οι τραυματίες τοποθετούνταν σε σκηνές στον κήπο ή απλώς κάτω από δέντρα.

Πολλά πτώματα κείτονταν στους δρόμους της σομαλικής πρωτεύουσας, ορισμένα ακρωτηριασμένα και αποκεφαλισμένα από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς κατοικημένων γειτονιών του Μογκαντίσου που θεωρούνται οχυρά των ανταρτών των Ισλαμικών Δικαστηρίων.
Πηγή: skai.gr