Αντίδραση Disney μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: Θα καλύπτει τα ταξιδιωτικά έξοδα για άμβλωση

Ο κινηματογραφικός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι θα καλύπτει τα ταξιδιωτικά έξοδα για τους εργαζομένους της που αναζητούν «οικογενειακό προγραμματισμό ή αναπαραγωγική φροντίδα» υπό το φως της απόφασης.

Την αντίδραση της Walt Disney προκάλεσε η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που έκρινε ότι δεν υπάρχει πλέον ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Ο κινηματογραφικός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι θα καλύπτει τα ταξιδιωτικά έξοδα για τους εργαζομένους της που αναζητούν «οικογενειακό προγραμματισμό ή αναπαραγωγική φροντίδα» υπό το φως της απόφασης.

Τα επιδόματα που παρέχει η εταιρεία θα καλύπτουν το κόστος των εργαζομένων που χρειάζονται να ταξιδέψουν σε άλλη τοποθεσία για να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της άμβλωσης.

Η εταιρεία τόνισε στους υπαλλήλους της ότι αναγνωρίζει τον αντίκτυπο της απόφασης του Δικαστηρίου και παραμένει προσηλωμένη στην παροχή ολοκληρωμένης πρόσβασης σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη – συμπεριλαμβανομένου του οικογενειακού προγραμματισμού και της αναπαραγωγικής φροντίδας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Disney.

Η Disney απασχολεί περίπου 80.000 εργαζόμενους στο Walt Disney World στη Φλόριντα, όπου ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις υπέγραψε νομοσχέδιο που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες κύησης.

Ο νόμος της Φλόριντα, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, βασίζεται στην απαγόρευση 15 εβδομάδων του Μισισίπι, η οποία ήταν στο επίκεντρο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ενώ εταιρείες όπως η Amazon.com, η Citigroup, η Levi Strauss & Co έχουν δημόσια δεσμευτεί να πληρώσουν για τα ταξίδια των εργαζομένων για αμβλώσεις, αφότου το Politico είχε δώσει στη δημοσιότητα το προσχέδιο γνωμοδότησης του Δικαστηρίου, η Disney είχε αρνηθεί να τοποθετηθεί.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής, η JPMorgan Chase & Co, εντάχθηκε επίσης στον αυξανόμενο κατάλογο των μεγάλων εταιρειών που θα καλύπτουν τα έξοδα για υπαλλήλους τους που εδρεύουν στις ΗΠΑ που πρέπει να ταξιδέψουν για να κάνουν νόμιμη άμβλωση.
 

Πηγή: skai.gr