Κλείσιμο

Διπλό φονικό-Κύπρος: Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο 59χρονος -Είχε εμπλακεί ξανά σε φονικό

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγείται σήμερα Παρασκευή, ο 59χρονος φερόμενος δράστης του διπλού φονικού που σημειώθηκε χθες στην περιοχή Εργάτες,σ στην Κύπρο.
 
Χθες υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση και κρίθηκε ότι μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Θύματα του διπλού φονικού, που διαπράχθηκε λίγο μετά τις 06.00 το πρωί της Πέμτπης είναι η 52χρονη σύζυγος και ο ένας εκ των γιων του, ηλικίας 20 ετών. 

Ο 59χρονος φέρεται να τραυμάτισε και τον άλλο γιο του, 25 ετών, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περίθαλψη.

Σοκάρει επίσης και η αποκάλυψη ότι ο φερόμενος δράστης στην ηλικία των 15 ετών είχε εμπλακεί και σε άλλο φονικό, με θύμα 10χρονη.
 
Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΙΓΜΑ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι για τη δολοφονία του 1976 δεν είχε καταδικαστεί, λόγω ηλικίας. 

Όπως είπε, σήμερα θα γίνει η διαδικασία προφυλάκισης του δράστη, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες καθώς ο 59χρονος νοσηλεύεται και λόγω της πανδημίας θα πρέπει να γίνει ειδική διαδικασία. 
 
Το χρονικό της τραγωδίας

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της ανείπωτης οικογενειακής τραγωδίας που διαδραματίστηκε στο σπίτι της οικογένειας. Νεκροί έπεσαν η 52χρονη μητέρα και ο 20χρονος γιός της, από τα χέρια του 59χρονου συζύγου και πατέρα. 

Και η τραγωδία δεν έχει τέλος, αφού ο 59χρονος επιχείρησε ανεπιτυχώς να σκοτώσει και το δεύτερο παιδί του.

Το αποτέλεσμα του αποτρόπαιου εγκλήματος αντίκρισε πρώτη η αδελφή της 52χρονης, η οποία την εντόπισε νεκρή έξω από την οικία.

Ο δράστης, όταν κατάλαβε ότι έγινε αντιληπτός, διέφυγε με το όχημά του προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία εξαπέλυσε από την πρώτη στιγμή ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, με την συμβολή του ελικοπτέρου της Μονάδας αεροπορικών επιχειρήσεων.

Λίγες ώρες αργότερα, πληροφορία από πολίτη οδήγησε στον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη, ο οποίος προέβαλε αντίσταση και, έχοντας στην κατοχή του δύο μαχαίρια, επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Όπως διαπιστώθηκε, και ο δράστης φέρει τραύματα σε όλο του το σώμα και ανακρινόμενος ισχυρίστηκε ότι τα προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του στην προσπάθεια του να θέσει τέρμα στην ζωή του.
 

Πηγή: Sigmalive