Δημοσκόπηση: Το 64% των Αμερικανών αντιτίθενται στην άρση χρηματοδότησης της αστυνομίας

Η πλειονότητα των Αμερικανών αντιτίθεται στην άρση χρηματοδότησης της αστυνομίας και ορισμένους από τους σημαντικότερους στόχους της, όπως την ανακατανομή της χρηματοδότησης για την υποστήριξη προγραμμάτων ψυχικής υγείας, στέγασης και εκπαίδευσης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του δικτύου ABC News και της εταιρείας Ipsos.

Στον απόηχο των ταραχών για το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ, που προκάλεσε και τους θανάτους άλλων Αφροαμερικανών. Σχεδόν τα 2/3 των Αμερικανών (64%) αντιτίθενται στο κίνημα αυτό, σε σύγκριση με το 34% που το υποστηρίζει. Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μαύρων Αμερικανών υποστηρίζει το κίνημα (57%) και τη διάθεση των χρημάτων σε άλλα προγράμματα (64%), μια απόκλιση από τις άλλες κοινότητες, ωστόσο το ρεύμα στους κόλπους της Αφροαμερικανικής κοινότητας δεν είναι το αναμενόμενο. Η υποστήριξη μεταξύ των μαύρων για το κίνημα «αποχρηματοδότησης της αστυνομίας» είναι υπερδιπλάσια από αυτή των λευκών (26%) και οι Αφροαμερικανοί που υποστηρίζουν τις βασικές αρχές του κινήματος είναι σχεδόν διπλάσιοι από τους λευκούς (33%). Από 42% των Ισπανόφωνων υποστηρίζει και τις δύο πλευρές.

Στη δημοσκόπηση, σχεδόν τρεις στους τέσσερις λευκούς Αμερικανούς και το 57% των Ισπανόφωνων αντιτίθενται στην άρση χρηματοδότησης της αστυνομίας, ενώ τα 2/3 των λευκών και το 58% των Ισπανόφωνων αντιτίθενται στη ανακατανομή του προϋπολογισμού για άλλες ανάγκες. 

Με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις, οι Δημοκρατικοί που εγκρίνουν κατά πλειοψηφία τη μη χρηματοδότηση της αστυνομίας (55%) και την ανακατανομή των πόρων σε προγράμματα ψυχικής υγείας, στέγασης και εκπαίδευσης (59%).

Όμως οι Δημοκρατικοί είναι περισσότερο διαιρεμένοι στην υποστήριξή τους από τους Ρεπουμπλικάνους με το 43% και το 41% των Δημοκρατών να αντιτίθενται τόσο στην άρση χρηματοδότησης της αστυνομίας όσο και στη χρήση των χρημάτων για άλλους σκοπούς. 

Η ευρεία πλειονότητα των Ρεπουμπλικανών, από την άλλη πλευρά, αποδοκιμάζουν την άρση χρηματοδότησης της αστυνομίας (89%) και την ανακατανομή χρημάτων (86%). Οι ανεξάρτητοι σε μεγάλο βαθμό ακολουθούν παρόμοια γραμμή με τους Αμερικανούς, με το 67% να αντιτίθεται στην αποχρηματοδότηση της αστυνομίας και το 59% να μην αφαιρεί χρηματοδότηση από τις αστυνομικές υπηρεσίες για την ενίσχυση προγραμμάτων στήριξης που βασίζονται στην κοινότητα.

Πηγή: skai.gr