Κλείσιμο

Δημοσκοπήσεις για δεύτερο γύρο

Με ποσοστό άνω του 52% αναμένεται να επικρατήσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ο Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τέσσερις δημοσκοπήσεις που έγιναν δια τηλεφώνου αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, όπου ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς απέσπασε το 31,11% των ψήφων.

Δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου LCI από το Ινστιτούτο IFOP, δίνει μάλιστα στον Νικολά Σαρκοζί προβάδισμα 54% έναντι 46% της Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Τρεις δημοσκοπήσεις που έγιναν την Κυριακή το βράδυ από τα ινστιτούτα BVA, CSA και PSV δίνουν στον Νικολά Σαρκοζί ποσοστό από 52% έως 53,5% και στη Σεγκολέν Ρουαγιάλ από 46,5% έως 48%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα \"Φρανσουάρ\", \"Ο Σαρκοζί είναι το απόλυτο φαβορί\" για το δεύτερο γύρο. Η εφημερίδα \"Λιμπερασιόν\", \"παίζοντας\" με το όνομα της Ρουαγιάλ και με τίτλο \"Η βασιλική μάχη\" σημειώνει ότι \"στο δεύτερο γύρο της 6ης Μαΐου μια ειλικρινής δεξιά θα αντιμετωπίσει μια αριστερά που πρέπει να ενωθεί για να έχει ελπίδες.

Η εφημερίδα \"Φιγκαρό\" γράφει στην πρώτη της σελίδα \"Ντουέτο στην κορυφή\" και σημειώνει ότι \"με την πρωτοφανή για τα δεδομένα της Γαλλίας συμμετοχή των ψηφοφόρων στο χθεσινό πρώτο γύρο αποτινάχθηκε η άσχημη κληρονομιά που είχε αφήσει πίσω της η προεδρική αναμέτρηση του 2002 με το πολύ χαμηλό ποσοστό της συμμετοχής\".

Η εφημερίδα \"Παριζιέν\" υποστηρίζει ότι \" είναι ανοιχτή η μάχη του δεύτερου γύρου\" και η εφημερίδα \"Κρουά\" τονίζει ότι \"θα επικρατήσει στο δεύτερο γύρο ο υποψήφιος που θα εξασφαλίσει τις ψήφους του κεντρώου χώρου\".

Τέλος η οικονομική εφημερίδα \"Λες εκό\" αναφέρει ότι \"στο δεύτερο γύρο θα πραγματοποιηθεί μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα που έχουν κινητοποιηθεί σε απίστευτο βαθμό\".

Ο Νικολά Σαρκοζί και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε τηλεοπτική αναμέτρηση στις 2 Μαΐου όπως ανακοίνωσαν τα επιτελεία τους.
Πηγή: skai.gr