Δίκη Γουάινσταϊν: Η «σκληρή» συνήγορος που προκάλεσε κατάρρευση σε μάρτυρα-κλειδί

Απρόοπτη εξέλιξη είχε η δίκη του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα όταν η μία από τις δύο βασικές μάρτυρες κατηγορίας, η ηθοποιός Τζέσικα Μαν, κατέρρευσε μετά από κρίση πανικού που υπέστη λόγω της τετράωρης εξαντλητικής «επίθεσης» των δικηγόρων του παραγωγού του Χόλιγουντ που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των The New York Times η ηθοποιός Τζέσικα Μαν, μια απο τις δύο μάρτυρες-κλειδί για τη δίκη του Γουάινσταϊν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση από τη δικηγόρο του παραγωγού, Ντόνα Ροτούνο.

Η Ροτούνο ισχυρίστηκε ότι η ηθοποιός συνέχισε να έχει επαφή με τον Γουάινστιν ακόμα και μετά τους δύο βιασμούς της το 2013 σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Η αποφασιμένη δικηγόρος δεν δίστασε μάλιστα να βάλει την μάρτυρα να διαβάσει ένα γράμμα που είχε στείλει σε πρώην σύντροφό της τον Μάιο του 2014, ένα χρόνο μετά τον φερόμενο βιασμό της από τον Γουάινσταϊν σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, στο οποίο περιγράφει ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον παραγωγό του Χόλιγουντ περιγράφοντας μια - κατά τη γνώμη της - δυσμορφία στα γεννητικά του όργανα. 

Στην ίδια επιστολή η ηθοποιός αναφερόταν και σε μια απροσδιόριστη σεξουαλική επίθεση που υπέστη στο παρελθόν. «Θυμάμαι την ημέρα που συνειδητοποίησα ότι ελέγχω τον κόσμο μου γιατί δέχθηκα σεξουαλική επίθεση» διάβασε με κλάματα. Η Ροτούνο συνέχισε χωρίς έλεος και ρώτησε τη μάρτυρα αν η επίθεση σημειώθηκε «όταν ήσασταν νεότερη». Η Μαν κατέρρευσε. Η δικηγόρος δεν πτοήθηκε και συνέχισε 

Ποια είναι η 44χρονη Ντόνα Ροτούνο 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Vogue

1.    Έχει κάνει καριέρα στην υπεράσπιση ανδρών που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση με πάνω από 40 υποθέσεις
2.    Άρχισε την υπόθεση Weinstein καταδικάζοντας το κίνημα #MeToo 
3.    Θεωρεί το φύλο της ως περιουσιακό στοιχείο της δουλειάς της. Η Rotunno δήλωσε ότι μπορεί να εξετάσει θέματα με "περισσότερο δηλητήριο" επειδή είναι γυναίκα - μια τακτική που φαίνεται να τιθεται σε ισχύ με την υπόθεση Weinstein.
4.    Είναι επιθετική και "μπουλντόγκ στην αίθουσα συνεδριάσεων" όπως λένε. Ο πρώην πελάτης της Rotunno Stanley Stallworth, δικηγόρος και πρώην συνεργάτης της Sidley Austin, την περιέγραψε ως "μπουλντόγκ στην αίθουσα του δικαστηρίου". Προσθέτει: "Είναι εξαιρετικά καλά προετοιμασμένη και είναι μια επιθετική δικηγόρος. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail έχει 14 βαφτιστήρια και το ότι είναι γυναίκα τη βοηθάει στο να υπερασπίζεται άνδρες με κατηγορητήρια για σεξουαλικές επιθέσεις. 

«Ο πατέρας μου μου έλεγε πάντα "Μην αφήνεις τα συναισθήματά σου να θολώσουν την κρίση σου" και αυτό κάνω. Αν οι γυναίκες θέλουν ίσα δικαιώματα, ισότιμες αμοιβές, και ίσες ευκαιρίες τότε πρέπει να πάρουν και ίσες ευθύνες... Το σεξ που μετάνιωσες δεν είναι βιασμός» δηλώνει η Ντόνα Ροτούνο.

Πηγή: skai.gr