Κλείσιμο

Διευκρινίσεις για την έκρηξη στο Κόσοβο

Οι αλβανικές αρχές της αυτόνομης περιοχής του Κοσόβου διευκρίνισαν ότι η έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρα δεν έχει καμιά σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το τελικό καθεστώς του Κοσόβου,

Από την έκρηξη, που έγινε σε κεντρικό σημείο της Πρίστινας, σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν έντεκα.

"Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η έκρηξη συνδέεται με τις διαπραγματεύσεις", τόνισε ο Άβνι Αρίφι, εκπρόσωπος των αλβανικών αρχών στο Κόσοβο.

"Η κυβέρνηση καταδικάζει αυτήν την εγκληματική πράξη και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της στον αγώνα κατά του εγκλήματος και στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα ειρηνικό περιβάλλον", πρόσθεσε ο κ. Αρίφι.

Η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε κτίριο στη λεωφόρο Μπιλ Κλίντον, βασική αρτηρία της πόλης. Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια και καταστράφηκαν αρκετά αυτοκίνητα

Η αστυνομία, με τη βοήθεια των μελών της Δύναμης του ΝΑΤΟ για το Κόσοβο (KFOR), απέκλεισαν την περιοχή, «για να εξασφαλίσουν πως δεν υπάρχει κρυμμένος και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός», δήλωσε αστυνομικός εκπρόσωπος.

Η έκρηξη συνδέθηκε με το ζήτημα του Κοσόβου, καθώς σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν την έναρξη στη Νέα Υόρκη των πρώτων απευθείας διαπραγματεύσεων Σέρβων και Κοσοβάρων για το καθεστώς της περιοχής.
Πηγή: skai.gr