Διάσημοι διαφωνούν με τη χρήση της εικόνας του Τζέιμς Ντιν με τεχνολογία CGI σε νέα ταινία

Ο Τζέιμς Ντιν πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στο επερχόμενο δράμα της περιόδου του πολέμου στο Βιετνάμ «Finding Jack» παρά το γεγονός ότι πέθανε πριν από έξι δεκαετίες.

Η εταιρεία παραγωγής πίσω από την ταινία, Magic City Films, έχει αποκτήσει δικαιώματα της εικόνας του Ντιν μέσω των κληρονόμων του.

Η καναδική εταιρεία οπτικών εφέ VFX Imagine Engine και η νοτιοαφρικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ίδιο τομέα, VFX MOI Worldwide θα επαναδημιουργήσει «μια ρεαλιστική έκδοση του Τζέιμς Ντιν».

Η οικογένεια του ηθοποιού που πέθανε το 1955 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε ηλικία 24 ετών, έχει δώσει στους σκηνοθέτες, Anton Ernst και Tati Golykh τα δικαιώματα να χρησιμοποιήσουν την εικόνα του για την ταινία.

Η εταιρεία θα αναδημιουργήσει τον αστέρα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία CGI, συμπεριλαμβανομένων πραγματικών φωτογραφιών και στιγμιότυπων του ηθοποιού από την ταινία "Επαναστάτης Χωρίς Αιτία", σύμφωνα με το THR.

Αρκετοί ηθοποιοί ωστόσο είναι επικριτικοί και διαφωνούν με την πρωτοβουλία.

Ο γνωστός από τον ρόλο του Captain America, Κρις Έβανς σε σχόλιό του στο Twitter έγραψε:

"Είμαι βέβαιος ότι θα ήταν ενθουσιασμένος" με ένα emoji που στραβοκοιτά.

"Αυτό είναι απαίσιο. Ίσως μπορούμε να πάρουμε έναν υπολογιστή για να μας ζωγραφίσετε ένα νέο Πικάσο. Ή γράψτε δύο νέα τραγούδια του Τζον Λένον. Η πλήρης έλλειψη κατανόησης εδώ είναι επαίσχυντη".

Ο πρωταγωνιστής των ταινιών "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών", Ελάιτζα Γουντ συμφώνησε μαζί του τονίζοντας ότι αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει.

Στη συζήτηση συμμετείχε και η Ζέλντα Γουίλιαμς, κόρη του εκλιπόντος ηθοποιού και κωμικού Ρόμπιν Γουίλιαμς.

“Το συζητώ με φίλους εδώ και χρόνια και κανένας δεν με πίστεψε ότι η βιομηχανία θα πέσει τόσο χαμηλά μόλις η τεχνολογία βελτιωθεί” έγραψε στο Twitter και έκανε λόγο για “κουκλοθέατρο με νεκρούς λόγω της επιρροής τους” και πρόσθεσε ότι “δημιουργείται ένα απαίσιο προηγούμενο για το μέλλον της ερμηνείας”.

Ο Άντον Έρνστ ένας από τους δύο σκηνοθέτες της ταινίας "Finding Jack" δήλωσε στο THR ότι «ψάχναμε παντού για τον τέλειο χαρακτήρα που υποδυθεί τον ρόλο του Rogan και μετά από μήνες έρευνας αποφασίσαμε να είναι ο James Dean”.

“Επειδή απλά μπορείς, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το κάνεις” έγραψε η αρθρογράφος Κόρτνεϊ Πόκιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ