Διαρροή διοξειδίου

Διαρροή διοξειδίου του θείου από εργοστάσιο χημικών λιπασμάτων στη νοτιοδυτική Κίνα έστειλε τουλάχιστον 140 μαθητές και δασκάλους σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, αναφέρουν την Τετάρτη, τα κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης.

Από το εργοστάσιο, στην Σιαοσάιμπα της επαρχίας Γκουισού, διέρρευσε μια "τεράστια ποσότητα" διοξειδίου του θείου το πρωί της Δευτέρας, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο
η εφημερίδα Shanghai Daily, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η έκθεση στο διοξείδιο του θείου, ένα άχρωμο αέριο, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.

Πέντε εκπαιδευτικοί και περίπου 135 μαθητές από δύο πρωτοβάθμια σχολεία και ένα σχολείο της μέσης εκπαίδευσης διαμαρτυρήθηκαν για αναπνευστικά προβλήματα και διακομίστηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, ανέφερε η Ημερησία της Σαγκάης, επικαλούμενη τον Χουάνγκ Γιονγκχουί, τοπικό κυβερνητικό αξιωματούχο.

Το αέριο "δεν μπορούσε να διαλυθεί γρήγορα διότι υπήρχε πυκνή ομίχλη στην περιοχή όταν διέρρευσε", είπε ο Χουάνγκ.

Την Τρίτη πολλά παιδιά παρέμεναν στο νοσοκομείο, μεταξύ αυτών έξι σε "σοβαρή αλλά όχι κρίσιμη κατάσταση", σύμφωνα με τον Χουάνγκ.

Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της διαρροής, ανέφερε η εφημερίδα. Οι διαρροές χημικών ουσιών είναι συχνές στις βιομηχανικές περιοχές της Κίνας.

Τον Ιανουάριο εφέτος, οι αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση 3.500 κατοίκων της νοτιοδυτικής κινεζικής πόλης Τσονγκίνγκ από τις εστίες τους μετά την διαρροή ενός μίγματος μεθανίου και θειούχου υδρογόνου στην ατμόσφαιρα.

Η Κίνα βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις εκπομπές διοξειδίου του θείου, που προκαλεί όξινη βροχή, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος.
Πηγή: skai.gr