Κλείσιμο

Διαμάχη Ρωσίας - ΕΕ για το κρέας

Η ρωσική υπηρεσία κτηνιατρικού και αστιατρικού ελέγχου κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι προμηθεύει τη Ρωσία με κρέας \κακής ποιότητας και επικίνδυνο\ για την υγεία.

\Η παράδοση στη Ρωσία προϊόντων επικίνδυνων και κακής ποιότητας από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζεται\ υποστηρίζει η υπηρεσία σε ανακοίνωση που εξέδωσε την επομένη μια συνάντησης που είχαν Ρώσοι και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με αντικείμενο την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας στο εμπόριο κρέατος.

Η Μόσχα κατηγορεί την ΕΕ ότι της παραδίδει \παρανόμως\ κρέας τρίτων χωρών, αμφίβολης ποιότητας, το οποίο στα συνοδευτικά έγγραφα εμφανίζεται ως λαχανικά.

\Φέτος κατασχέσαμε στο λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης κοντέινερ που προέρχονταν από το Ρότερνταμ και το Αμβούργο, τα οποία, με βάση τα συνοδευτικά έγγραφα, θα έπρεπε να περιέχουν κατεψυγμένα λαχανικά. Όμως περιείχαν λίγα λαχανικά και κρέας.

Έχουμε εντοπίσει πολλές προσπάθειες να εισαχθούν παρανόμως μεγάλες ποσότητες κινέζικου χοιρινού, η εισαγωγή του οποίου απαγορεύεται στη Ρωσία\, σημειώνει η υπηρεσία, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ 20052006 εντοπίστηκαν \περισσότερα από 200 κοντέινερ\.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, πρόκειται στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης, που θα κάνει στο Ροστόβ στον (ποταμό) Ντόν, από τις 2830 του μηνός, να παραγγείλει ως και εννέα ντηζελοκίνηταηλεκτροκίνητα(ταυτοχρόνως) ρωσικά υποβρύχια, αναφέρεται, σήμερα, σε μμε της Ρωσίας.

Αν όντως γίνει η παραγγελία αυτή, κατά την ρωσική εφημερίδα \Ο έμπορος\ θα δημιουργηθούν στην Ουάσινγκτον δυσάρεστες εντυπώσεις πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των προέδρων Τζορτζ Μπουςκαι Βλαντίμιρ Πούτιν που προβλέπεται για τις αρχές Ιουλίου.

Διευκρινίζεται από ρωσικής πλευράς ότι τα πέντε από τα υποβρύχια θα είναι του μοντέλου \636\, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα του πλέον σύγχρονου μοντέλου \677Ε Αγάπη\.

Στόχος της Βενεζουέλας, σημειώνει η ίδια εφημερίδα, είναι να παρεμποδιστεί κάθε δυνατότητα αμερικανικού ναυτικού αποκλεισμού της μελλοντικώς.
Πηγή: skai.gr