Διαμαρτυρία κατά του ισραηλινού σχεδίου

Τουλάχιστον 26 Παλαιστίνιοι κι ένας ισραηλινός διαδηλωτής υπέρ της ειρήνης τραυματίσθηκαν στην κοινότητα Χαρμπάθα αλ Μίσμπαχ, σε μία ακόμη βίαια εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του ισραηλινού σχεδίου για την ανέγερση μίας περίφραξης ασφαλείας, για την οποία οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι αποσπά εδάφη τους και παγιώνει την κατοχή των εδαφών τους.
Καθ‹ όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης, όπου χωρικοί, μαθητές και υποστηρικτές τους - που έφθασαν κι από το ίδιο το Ισραήλ - διαμαρτύρονταν για την ανέγερση του φράκτη στο χωριό, που βρίσκεται κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Ραμάλα, τεράστια χωματουργικά μηχανήματα ισοπέδωναν το έδαφος.
Σήμερα το σχέδιο για τους φράκτες
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα στους υπουργούς του κόμματός του Λικούντ το σχέδιό του για τον μονομερή διαχωρισμό των εδαφών της χώρας από τις παλαιστινιακές περιοχές, τόνισε ο υπουργός Γεωργίας Ιζραέλ Κάτζ.
«Σήμερα θα συνεδριάσουν οι υπουργοί του Λικούντ για να μας παρουσιάσει ο Σαρόν το σχέδιο διαχωρισμού», τόνισε ο Κατζ, μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία.
«Προσωπικά θεωρώ λάθος το σχέδιο κι αν υπάρχει μία πλειοψηφία των υπουργών του Λικούντ που αποστασιοποιείται από αυτό, τότε αυτό δεν θα πρέπει να εφαρμοσθεί», προσθέτει ο υπουργός Γεωργίας, που θεωρείται ως ένας από τους «σκληρούς» του ακροδεξιού κόμματος.
«Θα ταχθώ κατά του σχεδίου. Στόχος μου δεν είναι να ανατρέψω τον πρωθυπουργό και προτείνω τα περίπου 300.000 μέλη του κόμματος να κάνουν γνωστή τη γνώμη τους για το σχέδιο», πρόσθεσε.
Η σημερινή συνεδρίαση των μελών του Λικούντ, δεν αναμένεται να καταλήξει σε ψηφοφορία, τονίζει η κρατική ραδιοφωνία. Αναλυτές στο Ισραήλ εκτιμούν πως οι υπουργοί του Λικούντ πρωτίστως ενδιαφέρονται να γνωρίσουν πώς πρόκειται να αντιδράσει στο σχέδιο ο συνάδελφός του επί των Οικονομικών Μπένγιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος προβάλλει ως ο σημαντικότερος εσωκομματικός αντίπαλος του Σαρόν, του οποίου η δημοτικότητα έχει πάρει την κατιούσα.
Πηγή: skai.gr