Διαφωνούν για την αντιπυραυλική άμυνα

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ απέρριψε μια συνεργασία με τις ΗΠΑ στα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι έκανε προτάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Δεν βλέπω, για να μιλήσω ειλικρινά, να υπάρχει κάποια βάση για συνομιλίες πάνω στην πιθανότητα συνεργασίας στην αντιπυραυλική άμυνα, δήλωσε ο Ιβανόφ σε δημοσιογράφους από την Εκατερίνμπουργκ.

Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτό το αντιπυραυλικό σύστημα έχει έναν χαρακτήρα χίμαιρας, πρόσθεσε ο Ιβανόφ, σύμφωνα με το Ίντερφαξ και το Ρία Νοβόστι, αναφερόμενος στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που οι ΗΠΑ θέλουν να εγκαταστήσουν στην ανατολική Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ παρουσίασαν στη Ρωσία νέες ιδέες για συνεργασία στα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, όπως δήλωσε ο αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον έλεγχο των εξοπλισμών και για τη διεθνή ασφάλεια Τζον Ρουντ κατά το πέρας συνομιλιών που είχε στη Μόσχα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι 25 εταίροι τους στο ΝΑΤΟ άρχισαν συνομιλίες στις Βρυξέλλες για να εναρμονίσουν τις θέσεις τους σχετικά με την εγκατάσταση αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, πριν από την πρώτη εις βάθος συζήτηση για το θέμα με ρωσική αντιπροσωπεία, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει το απόγευμα στο πλαίσιο συνεδρίασης του Συμβουλίου ΝΑΤΟΡωσίας.
Πηγή: skai.gr