Διαφωνίες και στους νόμους για το ενιαίο κυπριακό κράτος

Τη συμφωνία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής νομοθεσιών Σάτια Τριπάθι σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία δόθηκαν λεπτομέρειες για την πορεία των εργασιών των τριών τεχνικών επιτροπών, που συνέρχονται στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο Σάτια Τριπάθι ανέφερε ότι λίγες εκκρεμότητες παραμένουν.
Ωστόσο ο Ρόμπερτ Ντάν, ειδικός βοηθός του Αλβάρο ντε Σότο, είπε ότι σε κάποια σημεία στα κείμενα των νόμων, οι δύο πλευρές διαφωνούν.
Η επιτροπή νομοθεσιών και συνθηκών επεξεργάζεται συνολικά 118 νόμους.
Η επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών πτυχών της εφαρμογής του σχεδίου Ανάν Λίζα Τζόουνς δήλωσε ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι εργάζονται σε πολύ καλό κλίμα και έχουν συμφωνήσει πώς θα προχωρήσουν σε σχεδόν όλα τα θέματα.
Για το ζήτημα της σημαίας, ο προεδρεύων της συγκεκριμένης επιτροπής Πήτερ Σμίτς επιβεβαίωσε ότι συμφωνήθηκε ομόφωνα ο σχεδιασμός, ο οποίος σύμφωνα με το σκεπτικό, αντιπροσωπεύει καλύτερα το σύνολο των 1.506 προτάσεων που υποβλήθηκαν.
Το σχέδιο της νέας σημαίας υποβλήθηκε ήδη στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και τον Ραούφ Ντενκτάς, οι οποίοι το μελετούν. Θα δημοσιοποιηθεί μόνο όταν οι δύο πλευρές το υιοθετήσουν.
Σε ό,τι αφορά το νέο ύμνο, η επιτροπή, που αποτελείται από τρεις ελληνοκύπριους και τρεις τουρκοκύπριους μουσικούς, θα συναντηθεί και πάλι την ερχόμενη Τρίτη.
Ο Ρόμπερτ Ντάν ανέφερε ότι κάποιες από τις υποεπιτροπές θα ολοκληρώσουν το έργο τους πριν από τις 22 Μαρτίου
Πηγή: skai.gr