Δεν υπάρχουν ενδείξεις «Αλ Κάιντα» στους 3 συλληφθέντες

Ο υπουργός Επικοινωνιών και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ναμπίλ Μπεναμπντάλα ανακοίνωσε ότι οι τρεις άνδρες κατάγονται από τις πόλεις Ταγγέρη και Τετουάν του βόρειου Μαρόκου.
Πρόκειται για τους Τζαμάλ Ζούγκαμ, υπάλληλο 30 ετών, Μοχάμεντ Μπεκάλι μηχανικό 31 και Μοχάμεντ Τσάουι, βιομηχανικό εργάτη 34 ετών, διευκρίνισε ο υπουργός σε δηλώσεις του που μετέδωσε σήμερα το επίσημο μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων MAP χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες το βράδυ ότι συνέλαβαν τρεις Μαροκινούς και δύο Ινδούς ως ύποπτους για συμμετοχή στην επιχείρηση, έπειτα από την ανακάλυψη ενός κινητού τηλεφώνου και μιας κάρτας SIM σε ένα σακίδιο που βρέθηκε γεμάτο εκρηκτικά σε ένα από τα μοιραία τραίνα.
Όπως δήλωσε ο Μπεναμπντάλα στο πρακτορείο Ρόιτερ σήμερα θα μεταβεί στην Ισπανία κλιμάκιο των μαροκινών υπηρεσιών ασφαλείας για να συνδράμει τις ισπανικές αρχές στο έργο των ερευνών και μεταξύ άλλων για να εξακριβωθεί εάν οι συλληφθέντες είναι μόνιμοι κάτοικοι Ισπανίας ή κάποιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας.
Πηγή: skai.gr