«Δεν θα σιωπήσω» λεει ο Ντέιβιντ Ιρβινγκ για το Ολοκαύτωμα

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με κάνει να σιωπήσω», δήλωσε ο βρετανός ιστορικός Ντέιβιντ Ιρβινγκ, ο οποίος καταδικάστηκε τη Δευτέρα από αυστριακό δικαστήριο σε τριετή φυλάκιση για άρνηση του Ολοκαυτώματος, αρνούμενος παράλληλα να ζητήσει συγγνώμη για την προσβολή των θυμάτων των ναζιστικών στρατοπέδων εξόντωσης.
Στους ιστορικούς πρέπει να επιτρέπεται να αμφισβητούν επίσημες εκδοχές της ιστορίας, πρόσθεσε ο 67χρονος συγγραφέας, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Sky και τόνισε ότι ελευθερία της έκφρασης είναι το «δικαίωμα να σφάλεις».
"Προέρχομαι από μια ελεύθερη χώρα και δεν θα αφήσω κανέναν να με κάνει να σιωπήσω...Πιστεύω ότι τώρα προσπαθούν να το κάνουν», σχολίασε αναφερόμενος στην καταδίκη του και χαρακτήρισε τη δίκη του «θέατρο».
"Θέλουν να αυξήσουν την ποινή (μου) για να με κάνουν να σιωπήσω για ακόμη περισσότερο. Δεν θα το πετύχουν, δεν το πιστεύω», πρόσθεσε.
Την Τρίτη, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας της Αυστρίας υπέβαλε έφεση με αίτημα την αύξηση της ποινής του. Έφεση έχει υποβάλλει και ο Ιρβινγκ.
Ο Βρετανός ιστορικός δήλωσε ένοχος στο δικαστήριο, ελπίζοντας στην επιβολή μιας ποινής με αναστολή, αλλά το δικαστήριο της Βιέννης έκρινε ότι προσποιήθηκε ότι αναγνωρίζει τη γενοκτονία των εβραίων για να αποφύγει το ενδεχόμενο να φυλακιστεί.
"Ελευθερία της έκφρασης σημαίνει ελευθερία να λες σε άλλους ανθρώπους πράγματα, τα οποία δεν θέλουν να ακούσουν. Και αν αυτό τους προσβάλλει, τότε αυτό είναι εν μέρει δικό τους πρόβλημα και εν μέρει δικό μου. Η ελευθερία της έκφρασης είναι το δικαίωμα να σφάλεις, βασικά. Ορισμένες φορές κάνω λάθος», απάντησε στην ερώτηση αν μετανιώνει που προσέβαλε με την άρνηση του Ολοκαυτώματος αυτούς που επέζησαν της γενοκτονίας και τις οικογένειές τους.
Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν αρνείται το Ολοκαύτωμα, παραδεχόμενος ότι οι απόψεις του άλλαξαν, καθώς έμαθε περισσότερα.
"Δεν μου αρέσει η φράση `αρνούμαι το Ολοκαύτωμα`», είπε. «Οποιοσδήποτε σώφρων ιστορικός έχει το δικαίωμα να ανοίξει αυτό το πακέτο που τα μέσα ενημέρωσης περιγράφουν ως Ολοκαύτωμα και να εξετάσει καθένα από τα περιεχόμενά του ξεχωριστά και να πει `λοιπόν, αυτό το μέρος το πιστεύω και αυτό το μέρος το πιστεύω και το περισσότερο από αυτό το πιστεύω, όμως υπάρχει ένα πράγμα εδώ που δεν το πιστεύω. Και αυτό είναι αυτό που έκανα. Αυτό δεν είναι άρνηση του Ολοκαυτώματος. Είναι το ότι λέω `ακούστε, δεν είμαι κορόιδο, θέλω να μου λένε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια`», είπε. «Δεν είναι μια αλλαγή διάθεσης, είναι απλώς ένας επαναπροσδιορισμός της θέσης σου».
Ο Ιρβινγκ, αυτοδίδακτος ιστορικός ο οποίος έχει γράψει δεκάδες βιβλία για τη Ναζιστική Γερμανία και το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, συνελήφθη στη διάρκεια επίσκεψής του στην Αυστρία το Νοέμβριο, βάσει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του για διαλέξεις και συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 1989, καθώς στην Αυστρία η άρνηση του Ολοκαυτώματος είναι έγκλημα που τιμωρείται με κάθειρξη έως και 10 ετών.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr