Δεν είμαι πολεμοκάπηλος

Να στρογγυλέψει τις
Αναφερόμενος στις επίμαχες δηλώσεις του, που προκάλεσαν θόρυβο παγκοσμίως, ο Γάλλος υπουργός ανάφερε στην Λε Μοντ ότι υποστηρίζει αναφανδόν μία διπλωματική λύση του προβλήματος.

Δεν είμαι πολεμοκάπηλος!, δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην παρισινή εφημερίδα εν πτήσει προς τη Μόσχα.

Το μήνυμά μου ήταν ένα μήνυμα ειρήνης, σοβαρότητας και αποφασιστικότητας, δήλωσε.

Η χειρότερη κατάσταση θα ήταν ο πόλεμος. Για να αποφευχθεί αυτό, η γαλλική στάση είναι: να διαπραγματευτούμε, να διαπραγματευτούμε, να διαπραγματευτούμε, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα αποτύχουμε και να συνεργαστούμε με τους ευρωπαίους φίλους μας για αξιόπιστες κυρώσεις, σημείωσε στην ίδια συνέντευξη.

Σε άλλη συνέντευξή του όμως στον γερμανικό ραδιοσταθμό RTL και στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ο Κουσνέρ είπε ανάφερε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο. Και το χειρότερό είναι ο πόλεμος δεν πρέπει να κρύβουμε το πρόσωπό μας.

Πάντως, όπως έσπευσε να προσθέσει, ο πόλεμος με το Ιράν δεν είναι κάτι το επικείμενο.

Η εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ
Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Κουσνέρ εξέδωσε την Τρίτη και το γαλλικό ΥΠΕΞ δηλώνοντας ότι η Γαλλία θέλει να αποφύγει το χειρότερο όσον αφορά το ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι θα ήθελε να αποφύγει το χειρότερο, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πασκάλ Αντρεανί.

Η κα. Αντρεανί υπενθύμισε ότι οι δηλώσεις Κουσνέρ ευθυγραμμίζονται με εκείνες που έγιναν στα τέλη Αυγούστου από τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος και είχε προειδοποιήσει κατά μιας καταστροφικής εναλλακτικής λύσης: η ιρανική βόμβα ή ο βομβαρδισμός του Ιράν.

Είναι ο απαράδεκτος χαρακτήρας αυτής της εναλλακτικής λύσης τον οποίο, επαναβεβαίωσε ο υπουργός δήλωσε η εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι το Παρίσι θέλει για τον λόγο αυτό να πείσει τους Ιρανούς να συμμορφωθούν με τις διεθνείς τους υποχρεώσεις, ειδικότερα την αναστολή εμπλουτισμού ουρανίου.
Πηγή: skai.gr