«Δεν δόθηκε καμία συνέντευξη από τον Σίλβιο»

«Ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν έδωσε καμία συνέντευξη. Δεν είναι δυνατό να μπερδέψει κανείς μία γρήγορη ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων ευχών με πολιτικές δηλώσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Καβαλιέρε που ακολούθησε τη σημερινή δημοσίευση της συνέντευξης -η οποία κατά τη Libero είχε παραχωρηθεί την 24η Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα -η οποία πρόσκειται στον πολιτικό χώρο που εκφράζει ο Μπερλουσκόνι- ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως ήδη προ της εορταστικής περιόδου υπήρχαν πληροφορίες για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο το Βατικανό, συγκεκριμένα για τη διενέργεια αεροπειρατίας επάνω από την Αγία Έδρα ανήμερα των Χριστουγέννων.
Όπως επισημαίνει το Reuters, αρχικά ουδείς από το γραφείο του Καβαλιέρε ήταν διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο επί του άρθρου με τίτλο «Νύχτα Χριστουγέννων με τον Μπερλουσκόνι, ο δημοσιογράφος της Libero πολύ κοντά στον πρωθυπουργό». Από πλευράς Βατικανού, η λακωνική δήλωση του εκπροσώπου Χοακίν Ναβάρο Βαλς ήταν «ως συνήθως το Βατικανό δεν σχολιάζει θέματα ασφλαλείας».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπερλουσκόνι φέρεται να δήλωνε: «Η απειλή της τρομοκρατίας είναι πάρα πολύ μεγάλη αυτήν τη στιγμή. Πέρασα τη σημερινή ημέρα [24η Δεκεμβρίου] στη Ρώμη για να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση. Τώρα είμαι ήρεμος. Θα περάσει. Δεν το λέω αυτό από μοιρολατρία, αλλά επειδή γνωρίζω πως οι άμυνές μας είναι πολύ υψηλές. Εάν έχουν οργανώσει κάτι τέτοιο δεν θα το πετύχουν»
Εντούτοις, στο δημοσίευμα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν διευκρίνιζε ούτε ποιοι είναι αυτοί που σκόπευαν να χτυπήσουν το Βατικανό, ούτε και ποια μέτρα ασφαλείας είχαν ληφθεί για την αποτροπή της κατά τα φαινόμενα σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης.
Πηγή: skai.gr