Δεν διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ το 2004 η Χίλαρι

Η Αμερικανίδα γερουσιαστής Χίλαρι Κλίντον απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια στις εκλογές για την προεδρία των ΗΠΑ το 2004, όμως άφησε ανοιχτή την πιθανότητα να κατεβεί στις εκλογές του 2008, τονίζει στην έκδοση του Σαββάτου η ιαπωνική εφημερίδα Ασάχι Σιμπούν.
Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ δήλωσε στην εφημερίδα πως στα σχέδιά της δεν συμπεριλαμβάνεται η διεκδίκηση της προεδρίας το 2004, όμως τόνισε πως οι ΗΠΑ χρειάζονται έναν νέον πρόεδρο.
Η Χίλαρι Κλίντον τόνισε πως στόχος της είναι να αυξήσει τη δημοτικότητά της εντός κι εκτός του Κόμματος των Δημοκρατικών, διαβλέποντας σε μία πιθανή υποψηφιότητά της για την προεδρική μάχη του 2008.
Τελευταίως υπάρχει μεγάλη φιλολογία σχετικά με το ενδεχόμενο να κατέβει στον προεκλογικό στίβο και η Χίλαρι Κλίντον, η οποία χαίρει μεγάλης δημοτικότητας μεταξύ των στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος. Οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν πως οι Δημοκρατικοί θα έτειναν να υποστηρίξουν περισσότερο την Χίλαρι Κλίντον από οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο που διεκδικεί το χρίσμα του κόμματός του για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
Πηγή: skai.gr