Δεν αποσύρει υποψηφίους από τις έδρες των Εργατικών ο Φάρατζ παρά τις πιέσεις

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Ο ηγέτης του Κόμματος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ διεμήνυσε ότι θα επιμείνει στην απόφασή του να διεκδικήσει στις προσεχείς εκλογές έδρες σε περιοχές που παραδοσιακά στηρίζουν το Εργατικό Κόμμα αλλά τάχθηκαν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016.

Τη Δευτέρα ο κ. Φάρατζ ανακοίνωσε ότι σε αντίθεση με την αρχική στρατηγική του αποσύρει τους υποψηφίους του κόμματός του από τις 317 περιφέρειες που στις εκλογές του 2017 ψήφισαν υπέρ του Συντηρητικού Κόμματος, ώστε να μη διασπάσει την ευρωσκεπτικιστική ψήφο.

Παρά την παραχώρησή του έναντι του κόμματος του Μπόρις Τζόνσον, ο κ. Φάρατζ δέχθηκε έντονες παραινέσεις από στελέχη των Τόρις και από τον
ευρωσκεπτικιστικό ψήφο να αποσυρθεί και από τις περιφέρειες που κατέχουν οι Εργατικοί, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες νίκης των Συντηρητικών.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη ο κ. Φάρατζ είπε ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές στις παραδοσιακά Εργατικές έδρες της βόρειας και της κεντρικής
Αγγλίας, όπου παραδοσιακοί ψηφοφόροι των Εργατικών που θέλουν την υλοποίηση του Brexit δε θα ψήφιζαν ποτέ υπέρ των Συντηρητικών αλλά θα στήριζαν το Κόμμα του Brexit.

Πρόσθεσε δε ότι το θέμα θα λήξει οριστικά αργά το απόγευμα της Τρίτης, όταν οι επίδοξοι βουλευτές του Κόμματος του Brexit θα υποβάλουν οριστικά τις υποψηφιότητές τους.