Δεν αλλάζει η στάση των ΗΠΑ απέναντι στη Χαμάς

Αξιωματούχος του «Στέιτ Ντιπάρτμεντ» τόνισε πως η Αμερική δεν θα αλλάξει τακτική αντιμετώπισης απέναντι στη Χαμάς και πως παραμένει μια τρομοκρατική οργάνωση, ακόμη και μετά τις δηλώσεις του νέου ηγέτη του παλαιστινιακού ριζοσπαστικού κινήματος, Αμπντελαζίζ αλ Ραντίσι, ο οποίος απέκλεισε μια επίθεση εναντίον των ΗΠΑ.
«Υπήρχαν πολλές ανακοινώσεις από τη Χαμάς, όμως ειλικρινά αυτό δεν αλλάζει τη θέση μας ότι πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση» ανέφερε ο αξιωματούχος αυτός.
Ο Ραντσίσι, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, είχε τονίσει ότι «θα ήταν ανόητο να ανησυχούν (οι Αμερικανοί) επειδή έχουμε επαναλάβει πολλές φορές όχι θα επιτεθούμε μόνο στους εχθρούς κατακτητές, δηλαδή στο Ισραήλ».
Ερωτώμενος αν υπάρχουν καινούριες απειλές από την οργάνωση Αλ Κάιντα μετά τη δολοφονία του σεΐχη Αχμαντ Γιασίν, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε δεν θα είναι είδηση αν η Αλ Κάιντα χρησιμοποιήσει το γεγονός αυτό για να εξαπολύσει νέες απειλές κατά των ΗΠΑ.
«Υπάρχουν και άλλες οργανώσεις που απειλούν, όμως πιστεύω ότι η θέση μας για την τρομοκρατία γενικά είναι ότι πολλοί μας θεωρούσαν ανέκαθεν στόχο και προετοιμαζόμαστε γι αυτό» πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr