Δεκατρείς νεκροί σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

Δεκατρείς Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα κατά την διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί ευρείας κλίμακας επιχείρηση για να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις παλαιστινιακών ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.
Από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, την Τετάρτη, έχουν συνολικά σκοτωθεί 15 Παλαιστίνιοι. Δύο σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά χθες το βράδυ. Την ίδια ώρα, οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης ανέλαβαν την ευθύνη για τον φόνο ενός ισραηλινού στρατιώτη στη Μπέιτ Λάχια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Εννέα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων δύο μέλη της Χαμάς και άμαχοι, σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν στην επίθεση των ισραηλινών στρατιωτών στη Μπέιτ Λάχια, όπου έχουν εισέλθει σε βάθος πολλών χιλιομέτρων, σύμφωνα με ένα νεότερο απολογισμό παλαιστινιακών ιατρικών πηγών.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι στόχος της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας ήταν τρεις παλαιστίνιοι ένοπλοι στη Μπέιτ Λάχια.
Το πρωί ένας 20χρονος παλαιστίνιος άμαχος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στη περιοχή Ατάτρα, ενώ λίγο νωρίτερα ένα μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς σκοτώθηκε και τρία άτομα τραυματίστηκαν σε αεροπορική επίθεση βόρεια της πόλης της Γάζας. Στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δύο παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν και πέντε άτομα τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην Αμπασάνε, ανέφεραν πηγές της ασφάλειας.
Από την έναρξη της Ιντιφάντα, τον Σεπτέμβριο του 2000, έχουν σκοτωθεί 5.146 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Παλαιστίνιοι σύμφωνα με υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr