Κλείσιμο

Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί από πυραυλική επίθεση στην Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 40 ηγετικά στελέχη τζιχαντιστικών ομάδων σκοτώθηκαν σήμερα κοντά στην πόλη Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, λόγω πυραυλικής επίθεσης, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου,  Ράμι ’μπντελ Ραχμάν, πύραυλοι έπληξαν συνέλευση αρχηγών των ομάδων Χουράς αλ-Ντιν, Ανσάλ αλ-Ταουχίντ και άλλων, μέσα σε στρατόπεδο εκπαίδευσης. Η Χουράς αλ-Ντιν είναι μικρή οργάνωση που συνδέεται με την αλ-Κάιντα.

Διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει ποιος ευθύνεται για την επίθεση. Δεν είναι γνωστό εάν επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή ή για επίθεση με πυραύλους εδάφους-αέρος.

Η επίθεση έρχεται ενώ βρίσκεται σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί μονομερής κατάπαυση του πυρός από την πλευρά των συριακών καθεστωτικών δυνάμεων.

Παραδοσιακά οι εκεχειρίες δεν καλύπτουν ισλαμιστές και ακραίες οργανώσεις, όμως η επίθεση ενδέχεται να αναζωπυρώσει την ένταση στην Ιντλίμπ, όπου άλλωστε κυριαρχούν τζιχαντιστικές δυνάμεις.

Η Ρωσία, σύμμαχος του καθεστώτος ’σαντ, είχε καλέσει τις αντάρτικες ομάδες που δρουν στην επαρχία να σεβαστούν την κατάπαυση του πυρός και να μην προβούν σε προκλήσεις.
Πηγή: skai.gr