Τουλάχιστον 17 νεκροί, μεταξύ των οποίων και παιδιά, από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Μπρονξ (pics+vid.)

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, ανάμεσά τους και εννέα παιδιά, από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών στη συνοικία Μπρονξ της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της αμερικανικής μεγαλούπολης. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της πόλης.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς ανακοίνωσε σήμερα έναν προσωρινό απολογισμό, αναθεωρημένο προς τα κάτω, 17 νεκρών, μεταξύ αυτών 8 παιδιά, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε ένα κτίριο της συνοικίας του Μπρονξ, στη Νέα Υόρκη.

Επιστρέφοντας στο σημείο της τραγωδίας σήμερα, ο νέος δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης έκανε γνωστό πως «εννέα ενήλικες και οκτώ παιδιά» έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της φωτιάς και των καπνών.

Ο προηγούμενος προσωρινός απολογισμός ανερχόταν σε 19 νεκρούς, μεταξύ αυτών 9 παιδιά και έφηβοι.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης Ντάνιελ Νίγκρο επισήμανε πως ο απολογισμός θα μπορούσε να αυξηθεί, δεδομένου πως περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, οι μισοί εκ των οποίων σοβαρά.

Ο Έρικ Άνταμς μίλησε σήμερα για μια «ανείπωτη τραγωδία» και επέμεινε στον «παγκόσμιο» χαρακτήρα της, δεδομένου του πολιτιστικού μωσαϊκού μιας συνοικίας, όπως το Μπρονξ.

Περίπου 200 πυροσβέστες είχαν κινητοποιηθεί το μεσημέρι, τοπική ώρα, για να κατασβέσουν την τεράστια πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου που συνολικά έχει 19 ορόφους, λίγο πριν τις 11:00, τοπική ώρα.

Η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα 3ου ορόφου και παρά το γεγονός ότι δεν εξαπλώθηκε σε άλλα διαμερίσματα, λόγω της δομής του κτιρίου, πάρα πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης Ντάνιελ Νίγκρο δήλωσε ότι 32 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 63.

Ο Νίγκρο πρόσθεσε ότι αναμένει «πολλά θύματα», ενώ εξήγησε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά.

Σε εικόνες που κυκλοφορούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται τεράστιες φλόγες και πυκνός καπνός να βγαίνουν από ένα παράθυρο του πολυώροφου κτιρίου.

«Θα είναι μια από τις χειρότερες πυρκαγιές που έχουμε δει ποτέ στη σύγχρονη εποχή στην πόλη της Νέας Υόρκης. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 19 νεκροί, καθώς και πολλοί τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ συνολικά περισσότεροι από 63 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, ο οποίος έχει μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας.

Οι πυροσβέστες έφτασαν στο κτίριο τρία λεπτά αφού σήμανε συναγερμός και είδαν τις φλόγες στον διάδρομο.

«Θύματα εντοπίστηκαν σε κάθε όροφο στο κλιμακοστάσιο», σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής, καθώς ο καπνός εξαπλωνόταν προς τους ψηλότερους ορόφους.

Ο Νίγκρο επεσήμανε ότι η φωτιά εξαπλώθηκε σε όλο το κτίριο πιθανόν διότι ήταν ανοικτή η πόρτα του διαμερίσματος από όπου ξεκίνησε.

Πηγή: CNN