Δεκάδες οι νεκροί στο Ιράκ

Τρεις ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν και ένας τέταρτος τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα (Κυριακή) το απόγευμα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, έπεσε σε εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο κοντά στην πόλη Σαμάρα (120 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης).
«Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη σήμερα εδώ είχε στόχο μια αμερικανική περίπολο», τόνισε η ίδια πηγή.
Παράλληλα άγνωστοι κατέστρεψαν με εκρηκτικούς μηχανισμούς δύο αμερικανικά παρατηρητήρια στο δρόμο που οδηγεί από τη Βαγδάτη προς τη Μοσούλη (βόρεια).
Συνολικά, σήμερα στην πρωτεύουσα, αλλά και σε όλη τη χώρα και με βάση έναν τελευταίο απολογισμό έως τις 18.00 ώρα Ελλάδας, πάνω από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν, σε μάχες με τις δυνάμεις της συμμαχίας ή από εκρηκτικούς μηχανισμούς.
> Ανάληψη ευθυνών
Μια οργάνωση που σχετίζεται με το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους που έγιναν σήμερα τόσο στη Βαγδάτη, όσο και σε πολλές σουνιτικές επαρχίες του Ιράκ.
Το στρατιωτικό σκέλος της οργάνωσης αλ-Ταουχίντ και Τζιχάντ, το οποίο καθοδηγείται από τον Αμπου Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι αναφέρει σε ανακοίνωσή του που βρίσκεται σε ισλαμική ιστοσελίδα:
«Σήμερα το πρωί, οι μουτζαχεντίν εξαπέλυσαν βόμβες τόσο στη Βαγδάτη όσο και σε άλλα σουνιτικά κυβερνεία με στόχο την έδρα των αμερικανικών δυνάμεων σε κάθε περιοχή, την προδοτική ιρακινή κυβέρνηση και ορισμένες πρεσβείες συμμάχων των προδοτών».
«Τα λεοντάρια του αλ-Ταουχίντ και Τζιχάντ βομβάρδισαν και την έδρα των φρουρών της φυλακής Αμπου Γράιμπ προετοιμάζοντας μια επικείμενη μάχη με τους φρουρούς της», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
«Οι μαχητές μας έχουν ακόμα την πρωτοβουλία και έχουν τις ικανότητες να καταστρέψουν τον εχθρό στις θέσεις του την κατάλληλη στιγμή», απειλεί η ανακοίνωση καταλήγοντας.
Πηγή: skai.gr