Κλείσιμο

Δεκάδες νεκροί στη Νιγηρία

Ο νιγηριανός στρατός σκότωσε τουλάχιστον 25 μαχητικούς ισλαμιστές στη διάρκεια επιχείρησης με στόχο την εκδίωξή τους από την τοποθεσία Κάνο (βόρεια Νιγηρία) όπου την προηγουμένη είχαν σκοτώσει 12 αστυνομικούς, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως ο στρατός δεν είχε καμιά απώλεια κατά την επιχείρηση αυτή. Αυτόπτης μάρτυρας είχε δηλώσει όμως προηγουμένως πως είδε τα πτώματα τριών στρατιωτών στον τόπο της επιχείρησης.

Στο μεταξύ, σύγχυση επικράτησε σχετικά με τη διεξαγωγή των προεδρικών και των βουλευτικών εκλογών στη Νιγηρία, αφού η αντιπολίτευση δήλωσε πως πρέπει να αναβληθούν και να διοργανωθούν εκ νέου, αλλά η κυβέρνηση απάντησε πως θα προχωρήσει στην πραγματοποίησή τους όπως έχει προγραμματιστεί.

Ένας συνασπισμός 18 αντιπολιτευομένων κομμάτων ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ότι είναι αδύνατο να διεξαχθούν δίκαιες εκλογές το ερχόμενο Σάββατο μετά τη μαζική νοθεία που σημειώθηκε στις πολιτειακές εκλογές το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Όμως αξιωματούχος του κυβερνώντος Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (PDP) δήλωσε πως η διαδικασία για την πραγματοποίηση των προεδρικών και των βουλευτικών εκλογών στις 21 Απριλίου θα συνεχιστεί.

\"Η εκλογική διαδικασία δεν αναβλήθηκε. Δεν θα σταματήσουμε τη δημοκρατική διαδικασία εξαιτίας της προσωπικής φιλοδοξίας ενός ή δύο υποψηφίων\", δήλωσε ο γραμματέας εξωτερικών σχέσεων του PDP Τζον Όντεϊ.
Πηγή: skai.gr