Δέκα τραυματίες ο απολογισμός των συμπλοκών

Περίπου 10.000 διαδηλωτές εκ των οποίων χίλιοι ιδιαίτερα επιθετικοί συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο Στρασβούρο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των τοπικών αρχών οι οργανωτές ωστόσο ανεβάζουν τον αριθμό των συμμετεχόντων στις 30.000.

Άλλοι 7.000 διαδηλωτές που έρχονταν από τη Γερμανία αποκλείστηκαν στον τομέα του Κελ από τις γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας, προστίθεται στην ανακοίνωση των γαλλικών αρχών.

Στο Στρασβούργο περίπου δέκα διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τα επεισόδια και πολλοί συνελήφθησαν. Η γαλλική αστυνομία σημειώνει ότι οι βιαιότεροι διαδηλωτές πυρπόλησαν εν μέρει ένα ξενοδοχείο και ένα φαρμακείο καθώς και το πρώην κτήριο του τελωνείου στη Γέφυρα της Ευρώπης.

Η Λισιάν Ρολέ, εκ των οργανωτών των κινητοποιήσεων, υποστήριξε ωστόσο ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 30.000 άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε συνεργασία με τους οργανωτές που εξέφρασαν την πρόθεση να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις βίαιες ενέργειες, η πορεία της διαδήλωσης συντομεύτηκε.

Οι δυνάμεις της τάξης έχουν αποκλείσει τους διαδηλωτές στον τομέα της Γέφυρας της Ευρώπης ώστε να μη διασκορπιστούν στις διάφορες συνοικίες του Στρασβούργου, καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: skai.gr