Δε με νοιάζει η παραμονή μου στην εξουσία

Τη δήλωση ότι ποτέ δεν επεδίωξε τρίτη θητεία στην προεδρία της Ρωσίας έκανε την Πέμπτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια συνέντευξή τους προς τους δημοσιογράφους. 

"Θα ήταν εντελώς απαράδεκτο να παραμείνω στην εξουσία για τρίτη θητεία. Όλοι πρέπει να σέβονται τους νόμους, πρώτος απ' όλους ο πρώτος πολίτης της χώρας", τόνισε ο Πούτιν στη συνέντευξή του σε περίπου 1.000 δημοσιογράφους, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

"Ποτέ δεν επεδίωξα μια τρίτη θητεία. Ποτέ δεν αισθάνθηκα εξαρτημένος από την εξουσία", πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι τον χαροποιεί η προοπτική της παράδοσης της εξουσίας στον υποψήφιο της επιλογής του, πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς μήνα.

"Υπάρχει χημεία ανάμεσά μας. Τον εμπιστεύομαι. Η παράδοση της εξουσίας στον άνθρωπο αυτό δεν αποτελεί ντροπή ούτε τρομάζει", τόνισε ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να εργασθεί για ένα "θετικό διάλογο" με οποιονδήποτε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

"Οποιος κι αν κερδίσει τις εκλογές θα σεβαστούμε την επιλογή του αμερικανικού λαού και θα συνεργαστούμε μαζί του, εάν το επιθυμεί και ο ίδιος", τόνισε ο Πούτιν.

"Ανεξάρτητα από το τι έχει επιωθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, τα κύρια συμφέροντα των δυο χωρών (Ρωσίας και ΗΠΑ) θα οδηγήσουν τις δυο κυβερνήσεις προς την οικοδόμηση ενός θετικού διαλόγου. Σε μια συνεργασία, το λιγότερο", σημείωσε ο Πούτιν.

Ο κ. Πούτιν πρόσθεσε δε πως είναι "ανήθικο και παράνομο" να υποστηριχθεί η ανεξαρτησία του Κοσόβου, ενώ απέρριψε τις δυτικές επικρίσεις για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές.
Πηγή: skai.gr