Δανία Covid-19: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο ο δείκτης θετικότητας

AP

Ο λόγος των θετικών αποτελεσμάτων επί του συνόλου των τεστ για τον SARS-CoV-2 που διενεργούνται στη Δανία έφθασε χθες Πέμπτη στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιανουάριο, καθώς επιβεβαιώθηκαν 1.119 κρούσματα επί συνόλου 160.549 εξετάσεων, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποίησε το Statens Serum Institut (SSI).

Ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε στο 0,70%, ενώ από τα τέλη του Ιανουαρίου ως τις αρχές του Μαΐου δεν ξεπερνούσε το 0,50%, σύμφωνα με το SSI.

Ως τώρα οι αρχές της Δανίας έχουν καταγράψει 2.511 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 277.399 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Η χώρα συνεχίζει την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης. Κατά το SSI, 1.984.642 πολίτες – το 33,9% του ενήλικού πληθυσμού – έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους, ενώ το 20,8% έχει λάβει και τις δύο.

Η Κοπεγχάγη σταδιακά ήρε τα περιοριστικά μέτρα από τη 16η Απριλίου, όταν εστιατόρια, μουσεία και κλειστά γυμναστήρια άρχισαν να λειτουργούν και πάλι με κάποιες προϋποθέσεις, ιδίως οι προσερχόμενοι να είναι εφοδιασμένοι με αρνητικά τεστ ή έγκυρα «διαβατήρια» ανοσίας, που πιστοποιούν ότι είτε έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ