Brexit: Αφίσα κατά μεταναστών – «Θα μιλάτε μόνο αγγλικά» - Έρευνα των  αρχών

Σάλο προκάλεσε ρατσιστική αφίσα οπαδών του Brexit στο κτιριακό συγκρότημα Γουίντσεστερ στην πόλη Νόριτς της Βρετανίας, θυμίζοντας άλλες εποχές και προκαλώντας την παρέμβαση της αστυνομίας. 

Στον απόηχο της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ μετά από 47 χρόνια, άγνωστοι απαίτησαν από όσους διαμένουν στο ίδιο πολυώροφο κτίριο – προφανώς μετανάστες – να μιλάνε αποκλειστικά αγγλικά. Μάλιστα, κάλεσαν τους ανθρώπους αυτούς αν δεν συμμορφωθούν να φύγουν από τη Βρετανία και να πάνε στον τόπο καταγωγής τους. 

Οι θρασείς άγνωστοι ανάρτησαν μάλιστα την αφίσα και στους 15 ορόφους του κτιριακού συγκροτήματος, με τίτλο «Happy Brexit Day». «Δεν ανεχόμαστε κόσμος να μιλά άλλες γλώσσες από αγγλικά στα διαμερίσματα. Τώρα είμαστε ξανά η δική μας χώρα και τα αγγλικά της βασίλισσας είναι η ομιλούσα γλώσσα εδώ. Αν θέλετε να μιλάτε τη μητρική γλώσσα της χώρας από την οποία προέρχεστε, τότε σας προτείνουμε να επιστρέψετε σε αυτό το μέρος» αναφέρει χαρακτηριστικά η αφίσα. 

«Δεν θα περιμένετε πολύ καιρό μέχρι η κυβέρνησή μας να εφαρμόσει κανόνες που θα θέσουν σε προτεραιότητα τους Βρετανούς. Έτσι, καλύτερα να εξελιχθείτε ή να φύγετε». «Δεν ανεχόμαστε άνθρωποι να μιλούν γλώσσες διαφορετική από την αγγλική» αναφέρουν δε, καταλήγοντας: «ο Θεός σώζει τη βασίλισσα, την κυβέρνησή της και όλους τους αληθινούς πατριώτες»!

Η αστυνομία του Nόρφολκ ανακοίνωσε ότι όλες οι αφίσες έχουν αφαιρεθεί και εξετάζονται προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες. Οι αξιωματικοί επίσης ερευνούν για βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει θέση στην κοινωνία για το μίσος και τη μισαλλοδοξία. Κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίσει τον εκφοβισμό εξαιτίας του ποιοι είναι και είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ενωθούμε ενάντια στην εχθρότητα. Παραμένουμε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται ασφαλείς καθώς συνεχίζουν τη ζωή τους». «Το θέμα αντιμετωπίζεται ως περιστατικό ρατσιστικής επιδείνωσης της δημόσιας τάξης» πρόσθεσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Από πλευράς του, το δημοτικό συμβούλιο του Νόργουιτς ανακοίνωσε το Σάββατο: «Μπορεί να έχετε δει τη φωτογραφία μιας αφίσας που έχει εμφανιστεί σε ένα από τα ακίνητά μας. Το Νόργουιτς έχει μια υπερήφανη ιστορία ως  φιλόξενη πόλη και δεν θα ανεχτούμε τέτοια συμπεριφορά. Μόλις πληροφορηθήκαμε το περιστατικό αυτό, το αναφέραμε στην αστυνομία του Nόρφολκ και το διερευνούν».

«Λαμβάνουμε αυτό το περιστατικό πολύ σοβαρά και ενθαρρύνουμε τους κατοίκους να επικοινωνήσουν μαζί μας ή στην αστυνομία αν έχουν κάποιες ανησυχίες».
 

Πηγή: skai.gr