Borat: Πώς ο Σάσα Μπάρον Κοέν προκάλεσε την οργή των μουσουλμάνων της Γαλλίας

Μια αφίσα για την τελευταία ταινία Borat στα λεωφορεία του Παρισιού προκάλεσε οργή σε ορισμένους Γάλλους Μουσουλμάνους επειδή έδειχνε σχεδόν γυμνό τον Sacha Baron Cohen φορώντας  μόνο μία ιατρική μάσκα ως mankini, το χαρακτηριστικό μαγιό που φόραγε στην πρώτη ταινία και ένα χρυσό δαχτυλίδι που γράφει «Αλλάχ» στα αραβικά.

Οι ντόπιοι που ενοχλήθηκαν, κατηγόρησαν στα social media τις αρχές της πόλης ότι προσβάλλουν το Ισλάμ οι οποίοι ζητούν από τις εταιρείες των αστικών συγκοινωνιών να αφαιρέσουν την αφίσα.

Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους βρίσκονται και αρκετοί μουσουλμάνοι που εργάζονται ως οδηγοί λεωφορείων. Μάλιστα, ένας από τους οδηγούς, απείλησε να σκίσει την επίμαχη αφίσα χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το γεγονός ότι κάποιοι επέτρεψαν να τοποθετηθεί η εικόνα αυτή στα λεωφορεία στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το EN24 ένα tweet το οποίο έχει γίνει viral, καλεί τους μουσουλμάνους να σκίσουν το πόστερ.

Η εταιρεία RATP που διαχειρίζεται το βασικό δίκτυο στο Παρίσι απάντησε ότι «σε καμία περίπτωση» δεν πρόκειται να κατεβάσει την αφίσα, όπως αναφέρει η Le Parisien. 

Η RATP αρνήθηκε ότι είχε αφαιρέσει τις αφίσες από τις ανησυχίες για τις μουσουλμανικές ευαισθησίες, λέγοντας ότι η απόφαση ελήφθη επειδή «το αντισυμβατικό χιούμορ τους κρίθηκε από τη διοίκηση της TICE ως ακατάλληλο».

Ωστόσο, σύμφωνα με τους The Times, η εταιρεία TICE που χειρίζεται λεωφορεία που κινούνται σε γειτονιές με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο αφαίρεσε ήδη το πόστερ. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στα social media, το Σαββατοκύριακο στις εν λόγω γειτονιές, ορισμένοι μουσουλμάνοι πέταξαν πέτρες σε λεωφορεία που είχαν την αφίσα. 

Πηγή: Daily Mail