Αυστρία-Κορωνοίός: Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός νοσούντων και νοσηλευόντων

Για συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού των νοσούντων στην Αυστρία από κορωνοϊό, όπως και των νοσηλευόμενων περιστατικών σε νοσοκομείο, κάνει λόγο απόψε το υπουργείο Υγείας στη Βιέννη, και σύμφωνα με τα στοιχεία του, στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας), το σύνολο των "επίκαιρων" κρουσμάτων ανερχόταν σε 1.201, οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο σε 279, και από αυτούς οι 68 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι περισσότεροι νοσούντες από κορωνοϊό καταγράφονται σήμερα στην αυστριακή πρωτεύουσα, 469 (έναντι των 500 χθες Κυριακή), ενώ στη Βιέννη είναι και οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε νοσοκομείο, και που ο αριθμός τους ανέρχεται σε 102.

Από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, σε εκείνο της Καρινθίας υπάρχει μόνον ένας νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο (σε σύνολο επίκαιρων κρουσμάτων μόνον εννέα), στο Φόραλμπεργκ δύο και στο Μπούργκενλαντ τρεις νοσηλευόμενοι.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί έως σήμερα στην Αυστρία - χώρα με πληθυσμό 8,9 εκατομμύρια κατοίκους -- ανέρχεται σε 15.871, από τα οποία τα 591 είχαν θανατηφόρα κατάληξη, 14.061 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί, ενώ έχουν διενεργηθεί 319.484 διαγνωστικά τεστ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ