Αυστρία: Αρνητικοί στον κορωνοϊό ο καγκελάριος Κουρτς και ο αντικαγκελάριος Κόγκλερ

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ, τα αποτελέσματα των οποίων έγιναν γνωστά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δείχνουν ότι δεν έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, μεταδίδει το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Υποβλήθηκαν σε εξετάσεις αφού αποκαλύφθηκε πως συνεργάτης του Κουρτς έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2. Οι δύο πολιτικοί αποφάσισαν να ακυρωθούν προληπτικά όλες οι προγραμματισμένες για χθες συναντήσεις που επρόκειτο να έχουν.

Το στέλεχος της καγκελαρίας που έχει προσβληθεί ήρθε σε άμεση επαφή με τους Κουρτς και Κόγκλερ την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του πρώτου.

Στην περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι άλλο ένα πρόσωπο που εργάζεται στο γραφείο κυβερνητικού στελέχους έχει προσβληθεί.

Ωστόσο ο Κουρτς δεν είχε στενή επαφή με κάποιο από τα πρόσωπα που έχουν μολυνθεί τις τελευταίες ημέρες και θα εργαστεί κανονικά στην καγκελαρία σήμερα, κάνοντας συζητήσεις κυρίως τηλεφωνικά και μέσω βιντεοδιασκέψεων, μετέδωσε το APA επικαλούμενο τις υπηρεσίες του.

Θα υπάρξουν περαιτέρω διαδικασίες σε συντονισμό με τις υγειονομικές αρχές, κατά τις ίδιες πηγές.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν ραγδαία τον Σεπτέμβριο στην Αυστρία. Ο μέσος όρος των μολύνσεων που εντοπίζονται ημερησίως επί του παρόντος ανέρχεται σε περίπου 700.

Αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και η Γερμανία, εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες για τη Βιένη καθώς και άλλες περιοχές της Αυστρίας, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για τον τομέα του τουρισμού στη χώρα ενόψει της περιόδου της υψηλής κίνησης στα χιονοδρομικά κέντρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ