Αυστραλός φοιτητής συνελήφθη στη Βόρεια Κορέα -Φόβοι για νέο Ότο Γουόρμπιερ

Σε συναγερμό έχει τεθεί το υπουργείο εξωτερικών της Αυστραλίας το οποίο προσπαθεί να επιβεβαιώσει αν ισχύουν οι πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης που αναφέρουν ότι Αυστραλός κρατείται από τη Βόρεια Κορέα.

Τα μέσα της Αυστραλίας και της Βόρειας Κορέας αναφέρουν μάλιστα και την ταυτότητα του άνδρα. Πρόκειται όπως λένε για τον 29χρονο φοιτητή Άλεκ Ζίνγκλει από το Περθ ο οποίος ζει και κάνει το μεταπτυχιακό του στην Πιονγκιάνγκ.

Το υπουργείο εξωτερικών της Αυστραλίας προσπαθεί να παράσχει προξενική βοήθεια στην οικογένεια του συγκεκριμένου νεαρού που έχει αναφερθεί ως ο άνδρας που κρατείται.

«Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό σύνολο περιστάσεων», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Christian Porter σε ραδιοφωνικό σταθμό του Περθ την Πέμπτη. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι εκπρόσωποι της πρεσβείας στη Νότια Κορέα είχαν έρθει σε επαφή με "αρμόδιους αξιωματούχους" στη Βόρεια Κορέα.

Δεν έχει γίνει γνωστό γιατί ο συγκεκριμένος άνδρας κρατείται από τις τοπικές αρχές. Οι φίλοι του Ζίνγκλει ανέφεραν μέσα στην εβδομάδα ότι έλειπε, σύμφωνα με την Australian Broadcasting Corp. Σύμφωνα με τα μέσα της Αυστραλίας, ο Ζίνγκλει μιλάει άπταιστα τα κορεατικά και παράλληλα με τις σπουδές του είναι και ξεναγός για τουρίστες από τη Δύση που επισκέπτονται τη χώρα του Κιμ.

Τα μέσα της Αυστραλίας υπενθυμίζουν την υπόθεση του 22χρονου Αμερικανού φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ ο οποίος συνελήφθη στη Βόρεια Κορέα κατηγορούμενος για εχθρική ενέργεια και κρατείτο για 17 μήνες. Μετά τον εγκλεισμό του τελικά οι βορειοκορεατικές αρχές αποφάσισαν τον επαναπατρισμό του ωστόσο ο φοιτητής ήταν σε κώμα και μετά από λίγο πέθανε σε αμερικανικό έδαφος. 
Πηγή: skai.gr