Αυστραλία: Τριήμερο lockdown στο Μπρισμπέιν

Υπό περιορισμό τίθενται από σήμερα και για τρεις ημέρες οι δύο και πλέον εκατομμύρια κάτοικοι του Μπρισμπέιν μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων εντόπιας μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Πρόκειται για το δεύτερο lockdown βραχείας διάρκειας που επιβάλλεται στο Μπρισμπέιν και τα περίχωρά του φέτος, μετά τη μόλυνση τουλάχιστον επτά προσώπων, τη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας στην Αυστραλία τις τελευταίες εβδομάδες.

«Πρόκειται για τη βρετανική παραλλαγή, είναι πολύ μολυσματική. Πρέπει να το κάνουμε αυτό τώρα για να αποφύγουμε πιο μακρόχρονο περιορισμό», δήλωσε η πρωθυπουργός της πολιτείας Κουίνσλαντ, η Αναστάζια Πάλασουκ.

Σχολεία, εστιατόρια και μπαρ θα κλείνουν από σήμερα στις 17:00, πάντως οι κάτοικοι θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι για να πηγαίνουν να εργαστούν σε τομείς που κρίνονται απαραίτητοι, να αγοράσουν τρόφιμα, να ασκηθούν, ή να πάνε να δουν γιατρό.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε ολόκληρη την πολιτεία Κουίνσλαντ.

Ο αριθμός των διεθνών επιβατικών πτήσεων που θα φθάνουν στην πολιτεία πρόκειται να μειωθεί εξάλλου στο μισό, για να αποκλιμακωθεί η πίεση στα νοσοκομεία, που υποδέχονται ασθενείς από την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η Αυστραλία των 25 εκατομμυρίων κατοίκων έχει υποστεί μέχρι στιγμής λιγότερο βαρύ πλήγμα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού από τις περισσότερες άλλες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες, με περίπου 29.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 909 θανάτους εξαιτίας του COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ