Αυστραλία: Μυστήριο με BMW με αριθμό πινακίδων «COVID19» – Προφητεία ή φάρσα;

Μια BMW με πινακίδες που έχουν ως αριθμό «COVID19» προκάλεσε απορίες στους υπαλλήλους του αεροδρομίου της Αδελαΐδας, στην Αυστραλία, που λένε ότι έχει εγκαταλειφθεί μυστηριωδώς από την αρχή της πανδημίας.

Το γκρίζο sedan εντοπίστηκε από τον εργαζόμενο του αεροδρομίου της Αδελαΐδας, Στίβεν Σπράι, ο οποίος πιστεύει ότι το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο εκεί από το «Φεβρουάριο ή και νωρίτερα».

Ο αριθμός της πινακίδας του αυτοκινήτου έχει την ένδειξη «COVID19» και οι εικασίες σχετικά με το σε ποιον ανήκει και γιατί έχει μείνει παρατημένο δίνουν και παίρνουν.

«Τείνουμε να πιστεύουμε ότι μάλλον ανήκει σε κάποιον πιλότο, μεγάλων αποστάσεων, που έχει πάει στο εξωτερικό και δεν μπορεί να επιστρέψει», δήλωσε ο Σπράι στο ABC. Εξήγησε ότι το όχημα ήταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης προσωπικού, το οποίο επιτρέπεται μόνο για 48 ώρες.

«Είναι ένα όχημα υψηλών προδιαγραφών, οπότε θα πρέπει να είναι κάποιος πλούσιος για να έχει τέτοιο όχημα, αλλά σε αυτή την περίπτωση κάποιο μέλος της οικογένειας θα είχε πάει να το πάρει.»

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν έμφαση στην αστεία πλευρά των πινακίδων του οχήματος με πολλούς να λένε ότι κανείς δεν θέλει να το πάρει λόγω του κορωνοϊού.

«Λοιπόν η πινακίδα λειτούργησε γιατί κανείς δεν προσπάθησε να την κλέψει», αστειεύτηκε κάποιος.

«Πιθανώς κολλημένο στη Βικτώρια!» ένας άλλος σχολίασε.

«Έχει διαγνωστεί και τώρα είναι σε καραντίνα», έγραψε κάποιος άλλος.

«Είναι σε απομόνωση», αστειεύτηκε άλλος.

Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με το ABC, έχει δηλωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Στη Νότια Αυστραλία, οι προσαρμοσμένες πινακίδες πρέπει να εγκρίνονται από τον Έφορο Μηχανοκίνητων Οχημάτων.

Χρειάζονται τουλάχιστον 10 ημέρες για να μεταφερθεί μια εξατομικευμένη πινακίδα από την αγορά στην έκδοση, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας της Νότιας Αυστραλίας David Pisoni στο ABC Radio Adelaide.

Η εν λόγω BMW έχει εγγραφεί έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με τον ιστότοπο EzyReg. Η εγγραφή μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε για τρεις είτε για 12 μήνες. Οι προσαρμοσμένες συμφωνίες πινακίδων κυκλοφορίας είναι για 12, 24 ή 36 μήνες. Δεν υπάρχουν διακρατικά αυτοκίνητα με την εγγραφή «COVID19», σύμφωνα με ιστότοπους της κυβέρνησης.

Ωστόσο, στη ΝΝΟ ένα αυτοκίνητο Volvo έχει την καταχώριση "COVID" και μια μοτοσικλέτα Suzuki στη Βόρεια Επικράτεια έχει την ίδια πινακίδα κυκλοφορίας.
 

Πηγές: DailyMail και ABCnews