Η Καμπέρα νομιμοποιεί την κάνναβη για προσωπική χρήση

Η πρωτεύουσα της Αυστραλίας, η Καμπέρα, έγινε η πρώτη πόλη στη χώρα που νομιμοποιεί την κατοχή, χρήση και καλλιέργεια μικρών ποσοτήτων κάνναβης, έπειτα από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα.


Οι βουλευτές της Επικράτειας Αυστραλιανής Πρωτεύουσας (ACT) υιοθέτησαν νομοσχέδιο που επιτρέπει στους πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω να έχουν στην κατοχή τους έως 50 γραμμάρια κάνναβης κατ' άτομο και το πολύ τέσσερα φυτά ανά νοικοκυριό για προσωπική κατανάλωση.


Ο νέος νόμος, ο οποίος πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τις 31 Ιανουαρίου 2020, καθιστά την ACT την πρώτη από τις έξι Πολιτείες και τις δύο Επικράτειες της Αυστραλίας που νομιμοποιεί την κάνναβη για προσωπική χρήση.


Η κάνναβη παραμένει απαγορευμένη ουσία βάσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας της Αυστραλίας και ο νέος νόμος έρχεται σε σύγκρουση με τους εθνικούς νόμους περί ναρκωτικών που έχουν ψηφιστεί από το κοινοβούλιο της χώρας και απαγορεύουν την κατοχή μαριχουάνας.


Η γειτονική Νέα Ζηλανδία θα διεξαγάγει την ερχόμενη χρονιά δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για προσωπική χρήση.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ