Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα από το Κάιρο - Λίγο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη (vid)

Ο υπουργός εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Shoukry, έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ξαναπάει στην Αίγυπτο.

Όπως είπε ο Sameh Shoukry «η Αίγυπτος εργάζεται για να διερευνήσει αν η Άγκυρα είναι έτοιμη να έχει σχέσεις με το Κάιρο στην σωστή βάση και σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο. Είναι αναγκαίο η Άγκυρα να απέχει από οτιδήποτε αποσταθεροποιεί την ασφάλεια της Αιγύπτου κάτι που είναι ιερό ζήτημα για εμάς». 

Σημειώνεται πως η Τουρκία έχει πολύ κακές σχέσεις με την Αίγυπτο καθώς στηρίζει του αδελφούς μουσουλμάνους και έχει και στρατεύματα την Λιβύη, την «πίσω αυλή» της Αιγύπτου. 

  
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει την Δευτέρα στο Κάιρο της Αιγύπτου όπου θα έχει συναντήσεις μεταξύ άλλων και με τον Αλ Σίσι.
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός την Αίγυπτο ήταν το Νοέμβριο όπου υπογράφηκε τριμερές εκτελεστικό πρόγραμμα για την επενδυτική συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου και αντίστοιχα διμερή προγράμματα Ελλάδας-Αιγύπτου και Κύπρου-Αιγύπτου.

Πηγή: skai.gr