Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κούβα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 786 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου μέχρι στιγμής, ενώ υπέκυψαν άλλοι τρεις ασθενείς με τον COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει τους 200 νεκρούς επί συνόλου 22.614 μολύνσεων στη χώρα της Καραϊβικής.

Οι υγειονομικές αρχές της Κούβας εκφράζουν έντονη ανησυχία, καθώς τα κρούσματα έως τώρα τον Ιανουάριο είναι σχεδόν τριπλάσια από αυτά του Δεκεμβρίου, ενώ μέσα στον τρέχοντα μήνα έχουν σημειωθεί 51 θάνατοι, ο βαρύτερος απολογισμός από τον Απρίλιο του 2020, όταν είχαν καταγραφεί 57.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας Φρανσίσκο Ντουράν είπε ότι η εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης προκαλεί συναγερμό και τόνισε πως όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και να τηρούν τα προληπτικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Η επαρχία της Αβάνας, που συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας, χθες κατέγραψε 344 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό.

Η Κούβα μπόρεσε να ελέγξει το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά δυσκολεύεται να αναχαιτίσει το δεύτερο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ