Κλείσιμο

Αβραμόπουλος La Repubblica: Δεν υπάρχει καμία μεταναστευτική κρίση

Πλήγμα στις σχέσεις της Ιταλίας με την ΕΕ από τους χειρισμούς της ιταλικής κυβέρνησης στην υπόθεση των 150 μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονταν επί επτά ημέρες εγκλωβισμένοι στο πλοίο Diciotti της ιταλικής ακτοφυλακής.

Με συνέντευξή του στη La Repubblica ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και με αφορμή τις απειλές της Ιταλίας τονίζει ότι "οι επιθέσεις εναντίον της ΕΕ είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας".

Υπενθυμίζεται ότι τελικά οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στη διάρκεια της νύχτας έπειτα από μια συμφωνία της ιταλικής Εκκλησίας, της Αλβανίας και της Ιρλανδίας να τους κατανείμουν μεταξύ τους.

«Η Επιτροπή λέει ξεκάθαρα 'όχι' στις απειλές, είναι απαράδεκτες. Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να σέβονται τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του μέλους της ΕΕ», συνέχισε ο Αβραμόπουλος.

«Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά με λύσεις ad hoc για κάθε πλοίο. Το μεταναστευτικό φαινόμενο δεν θα σταματήσει γρήγορα άρα οφείλουμε να το διαχειριστούμε όλοι μαζί σαν μία ευρωπαϊκή οικογένεια», πρόσθεσε ο ευρωπαίος Επίτροπος.

Σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Αβραμόπουλος χαιρέτισε την αποβίβαση των μεταναστών που επέβαιναν στο Diciotti, υπενθυμίζοντας γι΄ άλλη μια φορά ότι η ΕΕ «χρειάζεται να λάβει διαρθρωτικά μέτρα» προκειμένου να διαχειριστεί τα ζητήματα που συνδέονται με τη μετανάστευση.
Πηγή: skai.gr