Αβεβαιότητα για την προοπτική θερινών διακοπών των Βρετανών 

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Η βρετανική κυβέρνηση «κάνει ό,τι μπορεί» για να επιτρέψει στους Βρετανούς να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι, δήλωσε το πρωί ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Η δήλωσή του έγινε μετά από τη σύγχυση που προκλήθηκε την Τετάρτη αναφορικά με την προοπτική θερινών διακοπών των Βρετανών λόγω αντικρουόμενων δηλώσεων από την κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είπε αρχικά ότι ο κόσμος δεν πρέπει να αρχίσει ακόμα να κλείνει διακοπές, στη συνέχεια ο κ. Χάνκοκ παραδέχθηκε ότι ο ίδιος έχει κλείσει διακοπές για το καλοκαίρι στην Κορνουάλη και το βράδυ ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σχολίασε ότι «είναι πολύ νωρίς για να είμαστε σίγουροι για το τι θα μπορούμε να κάνουμε αυτό το καλοκαίρι».

Η πρόκληση σύγχυσης και ο δισταγμός της κυβέρνησης να υποσχεθεί καλοκαιρινές διακοπές για τους πολίτες παρά την ταχεία πρόοδο των εμβολιασμών έχει προκαλέσει αντιδράσεις από Συντηρητικούς βουλευτές και από τον συντηρητικό Τύπο της χώρας.

Στις σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι έχει κλείσει διακοπές για το καλοκαίρι αλλά σημείωσε πως δεν βέβαιος ότι θα επιτρέπεται να τις απολαύσει.

Ζήτησε από τον κόσμο να κάνει υπομονή, σημειώνοντας ότι ενώ κατανοεί την επιθυμία των πολιτών για βεβαιότητα, «η βεβαιότητα είναι δύσκολη σε μια πανδημία».

Είπε πάντως ότι η «απίστευτη» πρόοδος του προγράμματος εμβολιασμών δημιουργεί ελπίδες.
 

Πηγή: skai.gr