Ατέρμονη η βία στο Ιράκ

Λίγο μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα) ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη Ζαγιούνα, κοντά σε ένα γραφείο έκδοσης διαβατηρίων στην ανατολική Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν πέντε, δήλωσε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή δύο από τους νεκρούς είναι αστυνομικοί και δύο πολίτες, ενώ από τους τραυματίες ο ένας είναι επίσης αστυνομικός.
Δύο περίπου ώρες νωρίτερα, ένα άλλο παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας εννέα και τραυματίζοντας δέκα πολίτες. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και δέκα τραυματίες. Στην περιοχή Τάρμια, 25 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, σημειώθηκε άλλη μία έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου τη στιγμή που περνούσε από το σημείο εκείνο αυτοκινητοπομπή του ιρακινού στρατού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο πολίτες, ένας αστυνομικός και ένας στρατιώτης.
Λίγο πριν από τις 10 το πρωί τοπική ώρα σημειώθηκε επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής του στρατηγού Ρασίντ Φλάιχ, εκ των διοικητών της ιρακινής αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί και ο σωματοφύλακας του στρατηγού, ο οποίος δεν έπαθε το παραμικρό. Τέλος βόρεια της Βαγδάτης ένας αστυνομικός σκοτώθηκε το πρωί από επίθεση ενόπλων στην περιοχή Χάλις, 80 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, μία περιοχή όπου οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών είναι ιδιαίτερα συχνές.
Πηγή: skai.gr