Αστυνομικός μηνύει Σκότλαντ Γιαρντ για 500.000 ευρώ: Αντέδρασε σε σβάστικα στην δουλειά

Αστυνομικός μηνύει Σκότλαντ Γιαρντ για 500.000 ευρώ: Αντέδρασε σε σβάστικα στην δουλειά

Πρώην αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ κατέθεσε μήνυση κατά της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ζητώντας πάνω από 500.000 ευρώ υποστηρίζοντας ότι της ζήτησαν να «σωπάσει» όταν ανακάλυψε μια σβάστικα στο τμήμα που εργαζόταν.

Η Νουσρίτ Μεχτάμπ, μία από τις υψηλότερα ιστάμενες αξιωματικούς της Σκότλαντ Γιαρντ ήταν κάποτε κορίτσι - αφίσα για τη δύναμη και μάλιστα πρωταγωνίστησε σε μια εκπομπή ITV με τίτλο «Mehtab of the Met» σε συνέχεια του έργου της για τη βελτίωση των κοινοτικών σχέσεων στο East End του Λονδίνου. έκανε λόγο για «τοξικό χώρο εργασίας»

Ανέβηκε σε βαθμίδες φτάνοντας να γίνει η ανώτερη γυναίκα αξιωματικός εθνοτικής μειονότητας στη Μητροπολιτική Αστυνομία, δουλεύοντας σε όλα, από μυστικές επιχειρήσεις έως την αντιτρομοκρατία. Ωστόσο, εγκατέλειψε την αστυνομική δύναμη τον Ιανουάριο, παραπονιζόμενη για «τοξικό χώρο εργασίας» όπου επικρατεί ο σεξισμός και ο θεσμικός ρατσισμός.

Η Νουσρίτ ισχυρίζεται, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, ότι η Σκότλαντ Γιαρντ στηρίζει τη διαφορετικότητα μόνο «για τα μάτια του κόσμου» και ότι αξιωματικοί στο τμήμα όπου εργαζόταν της ζήτησαν «να μην πει λέξη» όταν ανακάλυψε μια σβάστικα στους τοίχους του αστυνομικού της τμήματος στο Έντμοντον, βόρειο Λονδίνο, τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Στην περίπτωσή μου, οι λευκοί άνδρες αξιωματικοί δεν ήξεραν πώς να με «καλωσορίσουν» (όταν έφτασε στο τμήμα). Έτσι αποφάσισαν να μου στήσουν παγίδα. Άφησαν έναν δονητή στο ντουλάπι μου και μαζεύτηκαν για να με δουν να το ανοίγω και ήταν ενθουσιασμένοι με αυτό που σκέφτηκαν. Αυτή ήταν τότε η μισογυνιστική κουλτούρα στην αστυνομία».

Η Μεχτάμπ, που είναι πακιστανικής καταγωγής ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να κάνει περιπολίες μόνη της εξαιτίας της καταγωγής της καθώς οι λευκοί άνδρες συνάδελφοί της αρνούνταν να της μιλήσουν ή να καθίσουν δίπλα της.

Σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο, τα αφεντικά της Σκότλαντ Γιαρντ της είπαν να «σωπάσει» όταν βρήκε τη σβάστικα και έριξαν την ευθύνη στους οικοδόμους του κτηρίου.

Μάλιστα ξεκίνησε μια έρευνα αλλά ο ένοχος δε βρέθηκε ποτέ. 

Στη μήνυση κατά της Σκότλαντ Γιαρντ ζητά αποζημίωση για παραίτηση κατ' εξαναγκασμό, διακρίσεις λόγω φύλου και θρησκευτικών πεποιθήσεων, παρενόχληση και θυματοποίηση.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα που επικαλείται νομικά έγγραφα, οι προαγωγές της Μεχτάμπ καθυστερούσαν λόγω σεξισμού και ρατσισμού.

Η Σκότλαντ Γιαρντ απορρίπτει κατηγορηματικά τη νομική προσφυγή της Μεχτάμπ.

Πηγή: daily mail