Κλείσιμο

Αστυνομική επιχείρηση εναντίον Κούρδων

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις 40 ατόμων, εκ των οποίων στελέχη φιλοκουρδικού κόμματος, στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης εναντίον κούρδων αυτονομιστών ανταρτών.

Στόχος της επιχείρησης αυτής που σχεδιάστηκε πριν από ένα χρόνο, είναι να εξαρθρωθούν παρακλάδια του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στους κόλπους κουρδικών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) και του Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP), ενός μεγάλου φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία.

Δύο αντιπρόεδροι του DTP συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής που διεξήχθη σε 10 κουρδικές επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας και σε μητροπόλεις δυτικών χωρών.

Η αστυνομία πραγματοποίησε επίσης έρευνες σε εγκαταστάσεις κουρδικού τοπικού τηλεοπτικού δικτύου που έχει την έδρα του στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Το DTP απειλείται με απαγόρευση από την τουρκική δικαιοσύνη για συνωμοσία με το PKK. Τα στελέχη του κατηγορούνται συχνά ότι υποστηρίζουν το ΡΚΚ. Ορισμένα μέλη του κόμματος αυτού έχουν εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή τους προς τους αντάρτες του ΡΚΚ και τον φυλακισμένο ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Πηγή: skai.gr