Συγκίνηση: Ασθενής με κορωνοϊό παντρεύεται στο νοσοκομείο λίγες ώρες πριν πεθάνει

Αγάπη, πίστη, αφοσίωση…Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοιού αναμφισβήτητα αποτέλεσε και μια αξιοσημείωτη δοκιμασία για το συναίσθημα και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η υπόθεση ασθενούς με κορωνοιό που παντρεύτηκε την αγαπημένη του μέσα στο νοσοκομείο, λίγες ώρες πριν χάσει τη ζωή του σε νοσοκομείο της Βρετανίας.

Την υπόθεση ανέδειξε το ΒΒC βασιζόμενο στις περιγραφές της νεαρής νοσοκόμας Σόφι Μπριάντ Μάιλ, εργαζόμενης στο νοσοκομείο  Γαρντ Ουάν, όπου και συνέβη το περιστατικό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η νεοπροσληφθείσα νοσοκόμα Sophie έφτασε για βραδινή βάρδια στο νοσοκομείο και έμαθε ότι ένας νέος άνδρας με μια σειρά από προβλήματα υγείας- πιθανό κρούσμα κορωνοιού δεν είχε πολλές πιθανότητες να επιβιώσει.

Ο ασθενής δεχόταν ανακουφιστική θεραπεία. Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο βρισκόταν και η αρραβωνιαστικιά του φορώντας τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό. 

Ήταν αρραβωνιασμένοι τα τελευταία 15 χρόνια αλλά  δεν είχαν καταφέρει να βρούν τις κατάλληλες συγκυρίες ή χρήματα για να παντρευτούν. 

Η ζωή πάντα τους έβαζε εμπόδια και αυτή τη φορά , όπως φαινόταν, το δυσκολότερο.. Την ίδια την επιβίωση.

Συγκινημένη από την ιστορία τους η νοσοκόμα ζήτησε από τον εφημέριο του νοσοκομείου αν μπορεί να τους παντρέψει αμέσως.Δεν επρόκειτο φυσικά για μια κανονική- νόμιμη τελετή αλλά το ζευγάρι πήρε την ευλογία του ιερέα, είπαν το « δέχομαι» και το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος».Οι βέρες τουw φτιάχτηκαν από αλουμινόχαρτο και την τελετή παρακολούθησε μέσω FaceTime η κόρη του ασθενούς.

Όπως αναφέρει η νοσοκόμα επρόκειτο για μια γλυκιά τελετή. Φτιάχτηκαν τύποις προσκλητήρια με τα ονόματα τους, το προσωπικό έψαλλε ύμνους γάμου και προσευχές.

«Η γυναίκα ήξερε ότι θα πρέπει να φοράμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και ότι ο ασθενής θα πρέπει να φοράει μάσκα. Κι οι δύο όμως συνέχισαν όμως να είναι ενθουσιασμένοι με αυτό που επρόκειτο να συμβεί» εξιστορεί.

«Κάναμε και μια μικρή φωτογράφιση μετά.Το ήθελαν κι οι δύο.Προσπαθήσαμε να το κάνουμε να μοιάζει όσο πιο πολύ γίνεται με γάμο και στο τέλος τους δώσαμε και λίγη τούρτα. Η σύζυγος ήταν συνειδητοποιημένη ότι επρόκειτο για τις τελευταίες ώρες της ζωής του αγαπημένου της και νομίζω ένιωσαν ότι αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που μπορούσαν να κάνουν μαζί. Τουλάχιστον θα είχαν αυτή την τελευταία ανάμνηση μαζί. Νομίζω όλοι κλαίγαμε από συγκίνηση» καταλήγει.

Πηγή: BBC