Κλείσιμο

Ασκηση για ενδεχόμενη απειλή με βιολογικά όπλα στο Τόκιο

Η δημοτική αρχή στο Τόκιο, που το 1995 έζησε τις συνέπειες επίθεσης με νευροπαραλυτικό αέριο, διοργάνωσε σήμερα άσκηση για να διαπιστωθεί η ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών σε περίπτωση εκδήλωσης επίθεσης με βιολογικά όπλα. Στην άσκηση πήραν μέρος μεταξύ άλλων περίπου 170 αξιωματούχοι της δημοτικής αρχής, η οποία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κίνδυνο επίθεσης με βιολογικά όπλα, αφού εξτρεμιστές έχουν απειλήσει με χτυπήματα αν η κυβέρνηση στείλει στρατεύματα στο Ιράκ.
Ο κυβερνήτης του Τόκιο, Σιντάρο Ισιχάρα, που συμμετείχε προσωπικά παίζοντας κάποιο ρόλο στην άσκηση ετοιμότητας, δήλωσε ότι το σενάριο προέβλεπε ότι ``στο μετρό της πόλης απελευθερώνεται ο ιός της ευλογιάς``. Τα ιαπωνικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν γράψει ότι η Αλ Κάιντα απειλεί την Ιαπωνία με επιθέσεις στην καρδιά της πρωτεύουσας, αν η κυβέρνηση στείλει στρατεύματα στο Ιράκ. Ωστόσο αξιωματούχος της δημοτικής αρχής διευκρίνισε ότι η άσκηση δεν συνδέεται κατ`ανάγκη με το Ιράκ.
«Δεν συνδέονται όλα με το Ιράκ. Δεν έχουμε στο νου μας την τρομοκρατία που συνδέεται με το θέμα του Ιράκ», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι η άσκηση αυτή αποτελεί μέρος των σχεδίων της δημοτικής αρχής να συντάξει μέχρι το τέλος Μαρτίου ένα εγχειρίδιο στο οποίο θα καταγράφονται οι ενέργειες που πρέπει να γίνονται από τους πολίτες και τις αρχές σε περίπτωση πυρηνικής, βιολογικής ή χημικής επίθεσης.
Πηγή: skai.gr