Κλείσιμο

Φλόριντα: Πυροβολισμοί με 2 νεκρούς σε τουρνουά video game στο Τζάκσονβιλ

Δύο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι δέκα έχουν τραυματιστεί από ένοπλο άνδρα που άνοιξε πυρ κατά νέων που συμμετείχαν σε τουρνουά Madden NFL video game στο εμπορικό κέντρο Jacksonville Landing, στο κέντρο του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.

Το γραφείο του σερίφη επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν «πολλοί νεκροί» και ότι νεκρός έπεσε και ο δράστης της επίθεσης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στα αμερικανικά μέσα κάνουν λόγο ωστόσο για τέσσερις νεκρούς και 10 τραυματίες.

Το γραφείο του σερίφη της πόλης αρχικά κάλεσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Τώρα καλεί επίσης μέσω του Twitter τους ανθρώπους που έχουν κρυφτεί εντός του εμπορικού κέντρου Jacksonville Landing να καλέσουν το 911 ώστε οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να τους εντοπίσουν και να τους βοηθήσουν.

«Σας ζητούμε να παραμείνετε ήρεμοι, να παραμείνετε εκεί όπου κρύβεστε. Οι ειδικές δυνάμεις SWAT πραγματοποιούν μεθοδική έρευνα στο εσωτερικό του Landing. Θα σας βρούμε. Παρακαλείσθε να μην βγείτε τρέχοντας».

Μετά τον εντοπισμό ενός υπόπτου νεκρού, οι δυνάμεις της αστυνομίας ερευνούν τους χώρους του εμπορικού κέντρου για την περίπτωση ύπαρξης και άλλων δραστών.

«Είχα πολλή τύχη. Η σφαίρα χτύπησε το δάκτυλό μου», έγραψε στο Twitter o 19χρονος Ντρίνι Τζόκα, που ανήκει σε μία από τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά με την ονομασία Complexity Gaming. Ο επικεφαλής της ομάδας αυτής, που δεν ήταν παρών στον χώρο της επίθεσης, δήλωσε στο AFP μέσω Twitter ότι ο παίκτης κατάφερε να διαφύγει και να κρυφτεί σε ένα αθλητικό κλαμπ.

Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται δύο νεαροί να παίζουν, όταν ξαφνικά ακούγονται δυνατοί πυροβολισμοί.





Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ